Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

S&P snizio dugoročni kreditni rejting Zagrebačke banke na ‘BB’

Agencija Standard & Poor’s (S&P) snizila je danas dugoročni kreditni rejting Zagrebačke banke s ‘BB+’ na ‘BB’, u skladu s prošlotjednim sniženjem rejtinga Hrvatske, uz stabilnu prognozu.

Agencija Standard & Poor's (S&P) snizila je danas dugoročni kreditni rejting Zagrebačke banke s 'BB+' na 'BB', u skladu s prošlotjednim sniženjem rejtinga Hrvatske, uz stabilnu prognozu.

Snižavanje rejtinga Zagrebačkoj banci nadovezuje se na sličan potez agencije od prošloga petka vezano za kreditni rejting RH, navodi se u priopćenju.

Agencija podsjeća da je 24. siječnja snizila dugoročne rejtinge RH na ‘BB’ s ‘BB+’, uz stabilnu prognozu, jer vjeruju da hrvatska vlada dosad nije poduzela dostatne mjere za podupiranje gospodarskog rasta.

U priopćenju se dodaje i da je prema njihovim kriterijima dugoročni rejting Zagrebačke banke ograničen dugoročnim rejtingom Hrvatske za zaduživanje u stranoj valuti.

“Uzimajući u obzir visoku izloženost Zagrebačke banke prema hrvatskoj vladi kroz portfelje državnih obveznica i kreditiranje entiteta povezanih s Vladom, ne vjerujemo da bi njezin rejting mogao biti viši od onog države”, navode iz S&P-a.

Analitičari te agencije Zagrebačku banku i dalje smatraju “strateški važnom” podružnicom UniCredita Bank Austrije, većinskog dioničara s 84,5 posto udjela.

“Vjerujemo da se Zagrebačka banka dobro uklapa u cilj UniCredita da bude glavni igrač u komercijalnom bankarstvu središnje i istočne Europe”, stoji u priopćenju S&P-a.

Agencija je dodijelila stabilnu prognozu rejtingu Zagrebačke banke, baš kao i za kreditni rejting Hrvatske.

Ujedno u S&P-u podsjećaju da bi u slučaju podizanja, odnosno snižavanja rejtinga Hrvatskoj odgovarajući potez bio učinjen i u slučaju kreditnog rejtinga Zagrebačke banke.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.