Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Span u prvoj polovici godine ostvario rast prihoda od 17 posto

Poslovni prihodi Span Grupe u prvoj polovici godine iznosili su 62,9 milijuna eura, što predstavlja rast od 17 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvu polovicu 2023. godine. Usprkos globalnom trendu usporavanja rasta IT tržišta, Span Grupa nastavila je ulagati u širenje poslovanja te je u promatranom razdoblju zabilježila stabilan poslovni rast.

Poslovni prihodi Span Grupe u prvoj polovici godine iznosili su 62,9 milijuna eura, što predstavlja rast od 17 posto u odnosu na isto razdoblje lani. EBITDA prije jednokratnih stavki ostala je na istoj razini kao u prvoj polovici 2022. i iznosi 4,7 milijuna eura. EBITDA nakon jednokratnih stavki manja je u odnosu na isto razdoblje 2022. za pet posto i iznosi 4,4 milijuna eura. Povećanje jednokratnih stavki velikim se dijelom odnosi na akviziciju estonskog društva GT Tarkvara. U prvih šest mjeseci Span Grupa ostvarila je neto dobit u iznosu od 2,2 milijuna eura, što predstavlja smanjenje od 32 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a uzrokovano je troškovima poreza na dobit i amortizacije.

Nikola Dujmović

Udio prihoda koje Grupa ostvaruje na inozemnim tržištima čini 74 posto. Najznačajniji rast u prvom polugodištu bilježe tržišta Hrvatske i Slovenije. Najveći rast prihoda ostvaren je u segmentu Razvoja softvera i poslovnih rješenja, koji bilježi rast od 30 posto, te u segmentu Upravljanje softverskom imovinom i licenciranje, koji je rastao 22 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Interes za Spanovom dionicom i dalje je velik te je, nakon ulaska u sastav indeksa CROBEX10® i CROBEX10tr®, Spanova dionica u prvih šest mjeseci bila najlikvidnija na Zagrebačkoj burzi s ostvarenim prometom od 15 milijuna eura.

Prvu polovicu godine obilježili su dobri poslovni rezultati i imamo razloga biti zadovoljni. Iako je hitnost za digitalnom transformacijom kompanija kojoj smo svjedočili u godinama pandemije usporila, korisnici i dalje kontinuirano ulažu, samo pametnije. U Spanu bilježimo nastavak rasta poslovanja, širimo se na nova tržišta, a istovremeno se našom dionicom najviše trgovalo na Zagrebačkoj burzi“, istaknuo je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

U prvoj polovici godine Span je postavio i važan okvir za daljnji razvoj održivog poslovanja te je u lipnju objavio Izvještaj o održivosti za 2022. godinu, kojim se počeo pripremati za izvještavanje u skladu s direktivom o korporativnom izvještavanju o održivosti. Kao rezultat dugogodišnjeg odnosa temeljenog na povjerenju i kvalitetnom radu Spanovih stručnjaka, kraj lipnja Spanu je donio nagradu Microsoft Partnera godine za 2023., za Hrvatsku i Ukrajinu. Skraćeni prikaz financijskih rezultata Spana u prvom polugodištu 2023. pogledajte i u video formatu


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.