Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Span u prvom kvartalu ostvario snažan rast prihoda i profitabilnosti

Akvizicijom tvrtke Ekobit, Span je snažno krenuo u smjeru daljnjeg širenja i rasta poslovanja.

Tvrtka Span d.d. objavila je poslovne rezultate za prvi kvartal 2022. godine. Razdoblje je obilježeno dobrim financijskim pokazateljima koji potvrđuju nastavak rasta poslovanja.

U prvom tromjesečju ove godine poslovni prihod Span Grupe iznosio je 185 milijuna kuna, što je povećanje od 38% u odnosu na isto razdoblje 2021. To je rezultat rasta u svim segmentima poslovanja, s najvećim rastom prihoda do 77% u infrastrukturnim uslugama – Cloud i Cybersecurity Solutions. Prihod Grupe od inozemnih tržišta iznosio je 84%, s najznačajnijim rastom na tržištu SAD-a, a slijede ga Slovenija, Hrvatska i Velika Britanija. EBITDA Grupe bez jednokratnih stavki iznosi 23,1 milijun kuna, što je povećanje od 88% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit grupe također je porasla za 135% na 17,2 milijuna kuna.

Razdoblje je obilježila akvizicija tvrtke Ekobit

Akvizicijom tvrtke Ekobit, Span je snažno krenuo u smjeru daljnjeg širenja i rasta poslovanja. Zahvaljujući ovoj transakciji, obje kompanije proširuju portfelj svojih usluga i korisničke baze pa će postojećim i budućim korisnicima nuditi još više naprednih rješenja i usluga. Zahvaljujući rezultatima trgovanja, Spanova je dionica nepunih šest mjeseci nakon uvrštenja na službeno tržište Zagrebačke burze uključena u sastav indeksa CROBEX.

„U prvom kvartalu ove godine zabilježili smo snažan organski rast te smo akvizirali Ekobit. Širimo se i razvijamo poslovanje, a u razdoblju pred nama ostajemo usmjereni na daljnje jačanje znanja i vještina Spanovaca te kapaciteta i kompetencija za globalno tržište. Budućnost je digitalna, a Span će biti jedan od onih koji će pomoći u njenom stvaranju“, poručio je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana koji je snimio i video poruku prigodom objave rezultata prvog kvartala.

Prihodi porasli za 26%

Objavljeno je i Godišnje izvješće za 2021. godinu. Prihodi Span Grupe porasli za 26 posto u odnosu na 2020. godinu te su iznosili 767,3 milijuna kuna. EBITDA Grupe prije jednokratnih stavki bila je 48,6 milijuna kuna, 54 posto veća nego 2020., dok je neto dobit Grupe iznosila 23,8 milijuna kuna, odnosno čak 220 posto više nego godinu ranije. Ključni događaji koji su obilježili poslovanje u prošloj godini prikazani su u videu.

U skladu s Politikom isplate dividende, Uprava društva i Nadzorni odbor su na sjednicama 28. i 29. travnja usvojili prijedlog Odluke o isplati dobiti za 2021. godinu, kojom Skupštini predlažu isplatu dividende u iznosu od pet kuna po dionici.

Span je jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija koja posljednjih godina bilježi kontinuirani rast prihoda za više od 20 posto godišnje. Prisutan na tržištu posljednjih 29 godina, Span trenutno zapošljava 668 stručnjaka i jedan je od najvećih IT izvoznika, koji tri četvrtine svojih prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu.

U suradnji sa 40 međunarodnih partnera, posluje s više od 1200 korisnika, među kojima su vodeće globalne i regionalne korporacije – McDonalds, Tate & Lyle, Starbucks, Newsec, Infobip, Metinvest Grupa, Triglav, NLB, Helios, Atlantic Grupa, Valamar Riviera, Croatia osiguranje. Span Grupu čine četiri domaća društva – Span d.d., Bonsai.tech, Trilix i Ekobit, te osam društava kćeri u Sloveniji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Njemačkoj, Ukrajini, Azerbajdžanu, Švicarskoj i Moldaviji. Kao vodeći stručnjaci za Microsoft tehnologije i vodeći regionalni Microsoft partner, Span nosi status Microsoft Gold Partnera te je prva hrvatska kompanija koja ima devet Microsoftovih naprednih specijalizacija.

Pročitajte još:

Poduzeća

Cjelokupni vizualni korporativni identitet međunarodnog Erste Groupa, uključujući i Erste banku u Hrvatskoj, u siječnju 2023. temeljito je moderniziran i prilagođen budućnosti.

Poduzeća

Od Infobipovog puta od startupa do jednoroga, do gradnje globalnog startupa i najveće coworking zajednice u regiji – Amir Babović, suosnivač Wespa Spaces i...

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri!

Ekonomija

Stanje internetske trgovine u modnom sektoru potrebno je promatrati u kontekstu cjelokupne geopolitičke situacije koja je utjecala na sve industrije i različite poslovne aspekte.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.