Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Specijalci dobili zapovijed “ubiti ne uhvatiti” – ekstremisti zazivaju odmazdu

Članovi elitne mornaričke protuterističke postrojbe (SEAL) imali su zapovijed da ubiju Osamu Bin Ladena, a ne da ga uhvate, rekao je u ponedjeljak za Reuters jedan visoki američki vojni dužnosnik. Na reakcije ekstremističkih skupina nije trebalo dugo čekati. Tako je palestinski Hamas u ponedjeljak je osudio ubojstvo Osame bin Ladena, izrazivši žaljenje zbog smrti “arapskog svetog ratnika”…

Članovi elitne mornaričke protuterističke postrojbe (SEAL) imali su zapovijed da ubiju Osamu Bin Ladena, a ne da ga uhvate, rekao je u ponedjeljak za Reuters jedan visoki američki vojni dužnosnik. Na reakcije ekstremističkih skupina nije trebalo dugo čekati. Tako je palestinski Hamas u ponedjeljak je osudio ubojstvo Osame bin Ladena, izrazivši žaljenje zbog smrti "arapskog svetog ratnika"...

Čelnik Al Kaide Osama bin Laden ubijen je u američkom helikopterskom napadu na zgradu nedaleko od pakistanske prijestolnice Islamabada u ponedjeljak rano ujutro, čime je okončana duga svjetska potraga za arhitektom napada na SAD 11. rujna 2001.

Video obraćanje Baraka Obame – “Osama Bin Laden je ubijen”

– To je bila operacija s ciljem ubojstva – kazao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Mnogi analitičari smatraju smrt Bin Ladena uglavnom simboličnom jer se vjeruje da on više nije izdavao operativne zapovijedi brojnim autonomnim ćelijama Al Kaide diljem svijeta.

Hamas osudio ubojstvo “svetog ratnika” bin Ladena

Na reakcije ekstremističkih skupina nije trebalo dugo čekati.

– Ovo smatramo nastavkom američke politike koja se temelji na potlačivanju i prolijevanju muslimanske i arapske krvi – izjavio je Hamasov palestinski premijer u Gazi Ismail Hanijeh.

Iako je naveo razlike u doktrini između Bin Ladenove Al-Kaide i Hamasa, Hanijeh je osudio ubojstvo.

– Osuđujemo umorstvo arapskog svetog ratnika. Molimo Boga da mu podari milost, zajedno s drugim pravim vjernicima i mučenicima – kazao je.

Islamski radikalni propovjednik Omar Bakri u ponedjeljak je izjavio da je Bin Ladenovom smrću arapski svijet “izgubio jednog vođu” i dodao kako očekuje “osvetničke akcije” u Europi.

– Vijest o smrti šeika Osame istodobno nas je rastužila i razveselila. Rastužila nas je zato što smo u tom dijelu arapskog svijeta izgubili jednog vođu, a razveselila zato što je umro kao mučenik, što je i želio – rekao je Bakr.

– Sigurno će žrtva Osame bin Ladena udahnuti novu snagu mladom naraštaju, jer se vođenje džihada neće prekinuti. Očekujemo reakcije tog naraštaja u Europi,… bit če akcija u znak odmazde za šeika Osamu – dodao je taj sunitski propovjednik.

“Nakon smrti Osame SAD više ne smije biti tu”

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast izjavio je kako smrt Osame bin Ladena oduzima “SAD i njihovim saveznicima svaku mogućnost za držanje svojih vojnika na Bliskom istoku pod izlikom borbe protiv terorizma”.

Strmoglavila se cijena nafte – razlog je smrt Bin Ladena

– Iran se nada da će taj događaj pomoći uspostavi mira i sigurnosti u regiji – rekao je Mehmanparast, po izvješću postaje Press-TV, koja emitira na engleskom jeziku.

– Iran snažno osuđuje terorizam bilo gdje u svijetu – dodao je glasnogovornik.

Slično je reagirala egipatska organizacija Muslimanska braća, pozvavši američku vojsku da sad, kad je Bin Laden ubijen, napusti islamske zemlje.

– Bin Ladenovom smrću uklonjen je jedan od razloga zbog kojih se u svijetu pribjegavalo nasilju – rekao je Esam al-Erian, visoki dužnosnik Muslimanske braće koja su se odrekla nasilja u nastojanju da ostvare promjene u Egiptu još prije nekoliko desetljeća.

– Vrijeme je da se (američki predsjednik Barack) Obama povuče iz Afganistana i Iraka i tako prekine okupaciju američkih i zapadnih snaga po cijelom svijetu, koja je tako dugo nanosila štetu muslimanima.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.