Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Sredstvima EU fondova do osnaživanja drogerijskog zanimanja u Hrvatskoj

pixabay.com

U ponedjeljak 08. veljače Ustanova za obrazovanje odraslih Callidus predstavlja projekt “Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama” koji je usmjeren na postavljanje novog standarda  drogerijskog  zanimanja  u  Hrvatskoj.  Cilj  projekta  je  kreirati  i  ponuditi  adekvatan edukacijski program prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru za potencijalne zaposlenike drogerija, prodavaonica zdrave hrane i prirodne kozmetike te potaknuti razvoj dualnog obrazovanja u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost projekta je 1,051 milijun kuna, a 95% sufinancirano je  iz Europskog socijalnog fonda.

U razgovorima s predstavnicima pet tvrtki utvrdili smo kako presudnu ulogu pri zapošljavanju u drogerijama i prodavaonicama zdrave hrane i prirodne kozmetike imaju neformalno stečena znanja iz nutricionizma, zdravstva i parfumerije, komunikacijske i prodajne vještine te poznavanje asortimana. U suradnji s partnerima kod polaznika programa radit ćemo upravo na razvoju tog spleta znanja i vještina koje poslodavci danas teško pronalaze kod kandidata“, izjavila je Carmen Tariba, ravnateljica Ustanove za obrazovanje odraslih Callidus.

Program će, uz teorijsku nastavu za čiju su provedbu zaduženi nastavnici Callidusa, uključivati i praktičnu nastavu uz vođeno mentorstvo 15 djelatnika dm-a u prodavaonicama tvrtke dm-drogerie markt, naglasila je tijekom predstavljanja Antonija Briševac, voditeljica projekta.

Već dvadeset godina uspješno poslujemo u Hrvatskoj, a liderska pozicija dm-a najvećim dijelom zasluga je naših djelatnika. Kontinuirano ulažemo u razvoj vještina i kompetencija te u edukaciju o novim  trendovima  u  maloprodaji,  kao  i  u  odnos  s  kupcima.  Naše  iskustvo  u  razvoju  ljudskih potencijala rado smo stavili na raspolaganje kako bismo doprinijeli postavljanju okvira za razvoj struke u smjeru zahtjeva tržišta rada i potakli razvoj dualnog obrazovanja u Hrvatskoj povezivanjem teorijskog i praktičnog obrazovanja“, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica, voditeljica Ljudskih resursa i Prodajne regije u dm-u.

Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavit će program potencijalnim sudionicima te će sudjelovati u izboru kandidata i izradi standarda zanimanja i kvalifikacija. U edukaciji, koja će započeti u lipnju, sudjelovat će 50 nezaposlenih osoba sa završenom srednjom školom, od kojih najmanje osam osoba s invaliditetom.

 

 


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.