Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Standard & Poor’s snizila je rejting Hrvatske banke za obnovu i razvoj

Rejting je snižen za dugoročno i kratkoročno zaduživanje s ‘BBB-/A-3’ na ‘BB+/B’, uz stabilnu prognozu, sukladno u petak sniženom rejtingu Republike Hrvatske.

Rejting je snižen za dugoročno i kratkoročno zaduživanje s 'BBB-/A-3' na 'BB+/B', uz stabilnu prognozu, sukladno u petak sniženom rejtingu Republike Hrvatske.

Agencija Standard & Poor’s snizila je danas rejting Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za dugoročno i kratkoročno zaduživanje s ‘BBB-/A-3’ na ‘BB+/B’, uz stabilnu prognozu, sukladno u petak sniženom rejtingu Republike Hrvatske.

“Procjenjujemo ‘gotovo sigurnom’ vjerojatnost da će država osigurati izvanrednu potporu HBOR-u u slučaju financijskih neprilika, i to dovoljnu i na vrijeme”, navodi se u priopćenju S&P-a.

Takvu svoju ocjenu u S&P-u temelje na činjenici da HBOR ima presudnu ulogu u ostvarivanju ključnih ekonomskih, socijalnih i političkih ciljeva Vlade, posebice u razvoju hrvatskog gospodarstva i promociji izvoza.

Ujedno, temelje je i na integralnoj povezanosti HBOR-a s hrvatskom Vladom kroz potpuno državno vlasništvo, zastupljenost Vlade u nadzornom odboru HBOR-a, te financijsku podršku Vlade u obliku redovitih godišnjih doprinosa HBOR-ovu kapitalu i statutarnim obvezatnim garancijama, čime se osigurava da HBOR može otplaćivati svoje dugove.

Stabilna prognoza za rejting HBOR-A također odražava stabilnu prognozu za rejting Republike Hrvatske, napominju u S&P-u, ističući će ona mijenjati u skladu s prognozom za rejting vlasnika, hrvatske države.


Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kod vođenja prodajnih razgovora dobro obučen prodavač ne prelazi odmah na stvar tj. ne počinje prodavati odmah jer zna da je za uspješnu prodaju...

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.