Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Startaparat za vaš (naj)bolji start!

Startaparat je tvrtka koja se bavi inovativnim komunikacijskim rješenjima, organizacijskim dizajnom i kulturom.

Ispričat ćemo vam poduzetničku priču s tri  bivše kolegice i prijateljice, a danas partnerice u tvrtki Startaparat. Startaparat je tvrtka koja se bavi inovativnim komunikacijskim rješenjima, organizacijskim dizajnom i kulturom. Pričamo o Sanji Petek Mujačić, Tanji Škorić i Heleni Rosandić Šepić.

Tri partnerice, tri prijateljice – kada i kako se rodila ideja?

Tvrtka je osnovana 2017. u Beču (osnovale su ju moje partnerice Tanja Škorić i Helena Rosandić Šepić), a od početka 2019. pridružujem im se kao partnerica i direktorica zagrebačkog ureda.

Iza nas (Tanje, Helene i mene) je dugogodišnje prijateljstvo, izraslo kroz zajednički rad i suradnju u “našoj” bivšoj agenciji – Bruketa i Žinić OM. Tanja Škorić je bila kreativna direktorica u Zagrebu, kasnije partnerica u Bruketa&Žinić Beč. Helena Rosandić je niz godina bila direktorica Bruketa&Žinić Baku agencije (nakon toga vodi i bečki ured), a ja sam 13 godina bila u Bruketa&Žinić Zagreb, većinu tog vremena direktorica agencije i dio uprave.

S obzirom na našu dugogodišnju suradnju i zapravo super klik i u poslu, odlučile smo nastaviti baviti se poslom koji volimo i u kojem uživamo, ali opet kroz novi model rada i kao poduzetnice, tj. pokrenule smo svoje vlastite tvrtke! Njegujemo fleksibilnu, otvorenu i poduzetničku kulturu, drugačiji pogled na stvari koje radimo i način na koji radimo. U svim projektima za naše klijente trudimo se dati neočekivana rješenja, razmišljamo o svim aspektima businessa našeg klijenta, pokušavamo „stati u njegove cipele“, ali i one njegovih kupaca.

Osim Zagreba i Beča, startale smo s uredom i u Dubaiju (koji vodi Maja Benčić, još jedna Zagrepčanka) te Johannesburgu. Izazova nam ne fali.

Kako je raditi u ženskom timu? Je li žena ženi vuk ili je to samo mit?

Pa, odlično. Iskreno,  u poslu (i životu) nikada nisam radila razliku po bilo kojoj osnovi osim kakvi smo kolege, suradnici, profesionalci, prijatelji. Ljudi. Sve ostalo je manje bitno. A razlike koje imamo kao pojedinci, dio su naše osobnosti i sve nas to čini posebnim i jedinstvenim. Kroz svoju karijeru, radila sam u raznim timovima, s ljudima različitih pozadina i uvjerila se u taj pogled bezbroj puta. No, da, u našem kolektivu, od nas 15tak kolega u svim našim uredima i stalnim suradnicima, gotovo sve su žene. Podržavamo se, podupiremo, inspiriramo jedni druge i dijelimo zajedničke vrijednosti. Ali jednako tako i naše muške kolege.

Tko su vaši klijenti?

Startaparat je tvrtka koja se bavi inovativnim komunikacijskim rješenjima, organizacijskim dizajnom i kulturom. Surađujemo sa startup-ima na kreiranju business koncepta, branding i go-to-market strategija, te njihovoj implementaciji.

A s velikim organizacijama surađujemo na temama vezanim uz organizacijsku kulturu, employer branding, internu komunikaciju, poticanje inovativnosti itd. Surađivali smo s A1 Hrvatska, JGL, Microblinkom, Konzumom, Jamnicom, Heineken Slovenija. Redovno surađujemo sa Zagrebačkim inovacijskim centrom – ZICER, startupima Brombul, Mardorado, Reputator itd.

Kako konkretno možete pomoći?

Naše iskustvo i znanje kreće se od kreiranja brendova do komunikacijskih strategija i kampanja, pa do razrade razvojnih poslovnih planova. Često je slučaj da našim klijentima, osim komunikacije, pomažemo kreirati njihove proizvode i usluge, te razvijati organizaciju. To je nekako tipično za startup tj. poduzetnički svijet. Ideja se testira, razvija, evaluira i mi smo im u tome podrška. A s rastom poslovanja, raste i organizacija.

Npr. tehnološke tvrtke imaju tu sreću (ili poteškoću) da imaju relativno brz rast, te je potrebno napraviti nagli skok od koncepta mali tim = tvrtka u organizaciju s nekoliko timova i kontinuiranim priljevom ljudi. Osim toga radimo s pojedincima i na razvoju njihovih liderskih vještina.

I za kraj – što drugo nego pitati za savjet!

Na krizu treba gledati kao na proces promjene, stvari i okolnosti se mijenjaju i na nama je da pronađemo svoj put u kontekstu tih promjena. Naravno da nam neće biti lako, to trebamo i prihvatiti, ali promjene prihvaćamo i idemo dalje. Hrabro. Ono što meni osobno pomaže u sličnim situacijama,  jest jasna vizije što želim i kamo idem. Imam jasan cilj pred očima, samo je put nepoznat. Trudim se u tom nepoznatom vidjeti zabavu, priliku da naučim nešto novo i da se razvijam. Inače sam po prirodi optimist, pa i kad me ponekad ulovi tzv. mala snaga, nekako osvijestim da na kraju uvijek sve bude ok.

Više o njima pronađite na:

https://startaparat.com/en/

https://www.linkedin.com/company/27211452/admin/

 

Napisao

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, desetak godina je radila u građevinskom i sektoru energetike. Odlučila je sve promijeniti i vratiti se svojoj tajnoj ljubavi – medijima i pisanju. Danas je vlasnica i urednica četiri portala. Bavi se i društveno odgovornim poslovanjem te je članica udruge Mogu sve čiji je cilj promicanje i inkluzija osoba s invaliditetom u društvo.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.