Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Startup srijeda: kako je nastao Uber

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) u suradnji s Core Incubatorom organizira Startup srijedu s Davorom Tremcem, generalnim menadžerom Ubera u Hrvatskoj. Predavanje će se održati 30. ožujka u 17 h u prostorima CoreHUB-a, Hondlova 2/9, Zagreb.

Davor Tremac, predavač na idućoj Startup srijedi, je generalni menadžer Ubera u Hrvatskoj. Govorit će o Uberu, fokusirajući se na njihova startup iskustva, te se osvrnuti na Hrvatsku kao okoliš za osnivanje novih startupa, posebno onih čije se tehnologije mogu nazvati disruptivnima. Tremac iza sebe ima 7 godina iskustva u tvrtki McKinsey&Company, gdje je radio na brojnim projektima u segmentu telekomunikacija, medija i tehnologije na području cijele Europe i jugoistočne Azije. Uz konzultantsku karijeru, suosnivač je i Internet startupa kojim je osigurao investicije VC fondova te proširio poslovanje na Njemačku, Veliku Britaniju i Brazil.

Uber je tehnološka platforma koja se temelji na jednostavnoj pretpostavci – samo jednim pritiskom tipke na svom pametnom telefonu možete naručiti vozilo s vozačem i za nekoliko minuta biti na putu do odabranog odredišta. Osnovali su ga 2009. godine Travis Kalanick i Garret Camp u San Franciscu, a već 2012. godine svoje poslovanje šire internacionalno. Danas je Uber dostupan u gotovo 400 gradova u 66država, zapošljava preko 5.500 zaposlenika globalno, a mreža Uberovih vozača-partnera na svjetskoj razini broji 2 milijuna ljudi.

Jedna od glavnih prednosti Ubera je njihov poslovni model koji omogućava visoki stupanj automatizacije i nudi vozačima-partnerima fleksibilnost u radu i niske troškove. Uspješnost njihovog poslovnog modela prepoznale su i brojne druge kompanije koje su ga odlučile kopirati što je dovelo do trenda pod nazivom ‘Uberizacija’. Do 2015. godine ukupne investicije dosegle su iznos od preko 10 milijardi dolara. Zadnji investicijski ciklus vrijedan 2.1 milijarde dolara dovršen je krajem prošle godine, čime je Uberova vrijednost porasla na 62.5 milijardi dolara, što ga čini najvrjednijim svjetskim unicorn startupom.

Ne propustite ovu priliku i saznajte sve o jednom od najutjecajnijih startupova današnjice. Ulaz na Startup srijedu je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta potrebno je rezervirati ulaznicu preko Entrio sustava (link).

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.