Što kada kolega preuzme sve zasluge?

Proteklih nekoliko tjedana marljivo ste radili na zahtjevnom projektu kojeg vam je povjerio vaš šef, u međuvremenu ste osmislili inovativno rješenje koje savršeno odgovara postavljenim zahtjevima i upravo ga se, na sastanku koji okuplja cijeli tim, spremate predstaviti vašim kolegama. Međutim, kao grom iz vedra neba ustaje se jedan od vaših suradnika i kreće s prezentacijom vlastitog plana za projekt. Postoji samo jedan ‘mali’ problem – to su zapravo vaše ideje koje ste ranije u povjerenju podijelili s njime.

Kako biste se osjećali u tom trenutku? I još važnije, kako biste se postavili?

Da bismo karijeru stavili na pravi kolosijek, sačinjen od napredovanja u radnom okruženju i zadovoljstva poslom koji obavljamo, nužno je dobivanje priznanja za naš rad onda kada je to zasluženo. Zbog toga je važno znati kako se ponašati u onim situacijama kada nam netko svjesno podmeće klipove.

Što učiniti kada kolega preuzme zasluge za posao koji smo mi sami odradili?

Uperite prstom u slona u sobi (za sastanke)

Iako je često jednostavnije ići linijom manjeg otpora i izbjeći direktan sukob nego suočiti se s izvorom problema, u ovom slučaju to nije rješenje. Hrabro stanite pred kolegu koji vam je ”ukrao” ideju i pokažite da niste netko koga se može zastrašiti i iskoristiti. Situaciju riješite brzo i direktno, bez okolišanja. Ako pokažemo odlučnost, taj kolega će dobro razmisliti hoće li opet napraviti takvo što.

Ne zaključujte naprečac – iznesite vaša zapažanja

Vodite računa o tome što ćete i na koji način reći. Ne želite izjaviti nešto zbog čega ćete požaliti na duge staze. Ipak s tom osobom provodite 40 sati tjedno na poslu. Uvijek postoji mogućnost da ste neke stvari krivo protumačili i bilo bi šteta da, zbog iznenadnog naleta bijesa, uništite radni odnos koji se možda moglo spasiti. “Otkrila sam da pristup bez optuživanja pomaže u boljoj obradi situacije”, sugerira Alyssa Krane iz agencije za robne marke Powerhouse Talent Inc. “Objasnite da, iz vaše perspektive barem, izgleda kako postoji velika sličnost u vašim idejama ”. Podijelite svoje zapažanje i potom poslušajte priču iz perspektive druge osobe.

Poduzmite korake da spriječite ponavljanje

Na kraju dana, ne možete kontrolirati kako se drugi ljudi ponašaju na radnom mjestu. U suprotnom nitko nikada ne bi uzimao tuđu hranu iz zajedničkog hladnjaka, niti bi vam kolege slali zadatke svega par minuta prije kraja radnog vremena. U petak. Međutim, sva ta iritantna iskustva mogu poslužiti kao škola za budućnost.
Ne zaboravite vašeg šefa staviti u CC svih e-mailova koji se dotiču rada na određenom projektu i pobrinite se da vas se vidi i čuje na radnim sastancima na kojima se razgovara o važnim projektima.

Izvor: Monster

Podijeli

Odgovori

Top