Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Što mislite, koliki je idealan broj radnih sati dnevno?

Istraživanje koje je provela američka profesorica strateškog upravljanja ljudskim resursima Rita Fontinha pokazala je da su poslodavci bili u pravu u vezi s negativnim stranama skraćenog radnog vremena.

Istraživanje koje je provela američka profesorica strateškog upravljanja ljudskim resursima Rita Fontinha pokazala je da su poslodavci bili u pravu u vezi s negativnim stranama skraćenog radnog vremena.

“Dok kraći radni dan može rezultirati boljom organizacijom vremena i boljom koncentracijom, pojedinci mogu osjetiti dodatan pritisak da završe zadatke na vrijeme. Fleksibilnost da mogu iskoristiti još malo vremena da dovrše zadatke ili da uzmu više slobodnog vremena ako su završili sve prije isteka radnog vremena zapravo je nešto što zaposlenici jako cijene“, rekla je o svom istraživanju.

No korona je dodatno uvela zbrku u nekakav uobičajen tijek radnog dana. Kalifornijska tvrtka Tower nakon 5 godina petosatnog radnog dana, tijekom lockdowna, kada su radnici radili od kuće, ukinula je tu odluku jer je trebalo zadržati visoku produktivnost. Umjesto da budu dostupni samo 5 sati, u koroni su prihvatili “uvijek smo dostupni za kupce”.

Ove godine nisu se vratili modelu od pet radnih sati i radnici su bili razočarani. Tower je odlučio da će taj model biti na snazi od kolovoza do studenoga, dakle četiri mjeseca godišnje, te radnici to smatraju dobrim benefitom, nečem čemu se raduju.

Ako imate vlastitu tvrtku, pokušajte uvesti bar jedan skraćeni radni dan i pratite rezultate.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.