Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Štrajk kabinskog osoblja se nastavlja, CA trpi milijunsku štetu

“Razgovori su nastavljeni s jednakom politikom i ucjenama. Nudi nam se da prihvatimo što je netko isplanirao, a u slučaju da ne pristanemo prijeti se stečjem”, rekao je potpredsjednik sindikata pilota Tomislav Gradišar

"Razgovori su nastavljeni s jednakom politikom i ucjenama. Nudi nam se da prihvatimo što je netko isplanirao, a u slučaju da ne pristanemo prijeti se stečjem", rekao je potpredsjednik sindikata pilota Tomislav Gradišar

Sindikati pilota i kabinskog osoblja u Croatia Airlinesu (CA) i danas će, treći dan, nastaviti štrajkati jer ni u srijedu nisu uspjeli postići dogovor s Upravom o njihovim zahtjevima.

“Pregovori su prekinuti oko 17 sati bez dogovora i u četvrtak se nastavlja štrajk”, izjavila je Hini predstavnica Sindikata kabinskog osoblja Ivana Lojo.

Hrvatski sindikat prometnih pilota i Sindikat kabinskog osoblja traže zadržavanje svih prava iz dosadašnjeg kolektivnog ugovora koji je istekao u ožujku, jer su im novim ugovorom, koji su s Upravom CA potpisala četiri ostala sindikata, znatno smanjena primanja. Uprava Croatia Airlinesa ne želi popustiti sindikalnim zahtjevima, tvrdeći da bi to ugrozilo restrukturiranje kompanije i osiguranje njezine opstojnosti. Sindikati pak tvrde da im Uprava prijeti stečajem i prodajom zrakoplova ako ne pristanu na novi ugovor.

“Razgovori su nastavljeni s jednakom politikom i ucjenama. Nudi nam se da prihvatimo što je netko isplanirao, a u slučaju da ne pristanemo prijeti se stečjem”, rekao je potpredsjednik sindikata pilota Tomislav Gradišar.

Zbog štrajka pilota i stjuardesa, koji traje od utorka ujutro, nacionalna prijevoznička kompanija otkazala je 14 letova planiranih za četvrtak, dok će 16 letova obaviti unajmljenim zrakoplovima drugih kompanija. Ta je tvrtka u prva dva dana štrajka otkazala ukupno 46 letova.

Croatia Airlines u utorak je izgubila milijun kuna, a ukupna šteta do srijede bi mogla premašiti dva milijuna kuna. Osim izravne štete, koja u najvećem dijelu nastaje zbog najma zamjenskih zrakoplova, kompanija trpi i neizravne štete zbog narušenog ugleda tvrtke i pada predbilježbi za letove u idućem razdoblju, doznaje se od glasnogovornika Croatia Airlinesa, Davora Janušića. No, predstavnici sindikata ističu da oni zbog te štete ne mogu snositi odgovornost.

Iz Croatia Airlinesa poručuju da će svi putnici biti zbrinuti jer će ih većina do odredišta biti prevezena prema redu letenja, a ostali zrakoplovima partnerskih tvrtki.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.