Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Strategija za otvaranje milijun radnih mjesta

Najvažniji ciljevi obuhvaćaju rast zaposlenosti sa 39% na 44%, više od dvostrukog povećanja ukupnog regionalnog trgovačkog prometa i to sa 94 na 210 milijardi eura, piše Index.

Najvažniji ciljevi obuhvaćaju rast zaposlenosti sa 39% na 44%, više od dvostrukog povećanja ukupnog regionalnog trgovačkog prometa i to sa 94 na 210 milijardi eura, piše Index.

Prvi nacrt strategije Jugoistočna Europa (SEE) 2020 za otvaranje jednog milijuna novih radnih mjesta u regiji bit će predstavljen 17. rujna u Zagrebu. Dokument priprema Tajništvo Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) uz konzultacije s vladama i inicijativama iz jugoistočne Europe.

Glavni cilj strategije JIE 2020 poboljšanje uvjeta života u regiji i vraćanje konkurentnosti i razvoja u središte pažnje. Dokument je u tom smislu inspiriran strategijom Europske unije Europa 2020.

Najvažniji ciljevi obuhvaćaju rast zaposlenosti sa 39% na 44%, više od dvostrukog povećanja ukupnog regionalnog trgovačkog prometa i to sa 94 na 210 milijardi eura, povećanje BDP – a po glavi stanovnika u regiji sa sadašnjih 36 posto na 44 posto prosjeka Europske unije, te povećanje broja visokoobrazovanih ljudi za njih 300.000.

Postizanjem spomenutih ciljeva trebalo bi se doprinijeti otvaranju jednog milijuna novih radnih mjesta u jugoistočnoj Europi do 2020. godine. Da bi se to ostvarilo, moraju se unaprijediti inovacije, vještine i trgovina a vlade trebaju biti mnogo učinkovitije nego što su to danas.

Skupove koji se održavaju u regiji organizira Tajništvo Vijeća za regionalnu suradnju u suradnji s relevantnim ministarstvima Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Srbije.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Ekonomija

Nositelji certifikata NEblokirani (www.neblokirani.hr) imaju više od 99,5% vjerojatnosti da neće ući u značajne probleme u plaćanju svojih obveza u razdoblju od godinu dana.

Lifestyle

Nije uvijek lako uočiti lažljivca. Dok neke ponekad riječi i maniri odaju, drugi govore izmišljotine s uznemirujućom lakoćom.

Edukacija

Nagrađeni nisu skrivali zadovoljstvo što ih je udruga, s kojom dijele temeljne vrijednosti u poslovanju i u životu, odabrala za ove vrijedne nagrade, koje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.