Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Studentska ideja za gradski prijevoz! Sic Bic sustav javnog prijevoza biciklom

Ljubljana i Novi Sad, već odavno imaju sustav javnih bicikala, no Zagreb će pričekati još samo malo. Grupa studenata osmislila je sustav javnog prijevoza biciklom i još samo čekaju pristanak grada.

Ljubljana i Novi Sad, već odavno imaju sustav javnih bicikala, no Zagreb će pričekati još samo malo. Grupa studenata osmislila je sustav javnog prijevoza biciklom i još samo čekaju pristanak grada.

Sic Bic je projekt mladog studenta Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Ante Gustina, koji je s kolegama osmislio alternativu tramvajima, autobusima i autima, a kao glavnog partnera u svome prvom poslu on i kolege vide Grad Zagreb. “Tražili bismo da nam dopuste postavljanje stanica s biciklima na lokacijama pokraj studentskih domova Stjepan Radić, Cvjetno naselje, na jezerima Bundek i Jarun, Glavni kolodvor, Kvaternikov trg i Maksimir, a to bi tek bio početak. Na početku bi se postavilo šest stanica s 15 do 20 bicikla”, objasnio je u razgovoru za Večernji list autor projekta.

Način na koji bi se bicikli koristili je jednostavan. Korisnici bi se morali najprije registrirati pomoću smart-kartice, poziva operateru ili SMS-a, nakon čega bi dobili šifru za lokot na biciklu. Nakon vožnje, bicikl bi vratili na bilo koju od stanica na kojoj ga moraju zaključati i tako odjaviti uslugu.

Cijena unajmljivanja bicikla bila bi šest kuna po satu, a za dva sata najma plaćalo bi se 10 kuna. Poludnevna karta stajala bi 30 kuna.

“Korištenje ovog načina prijevoznog sredstva bilo bi korisniku novčano isplativije. Od toga bi svi imali koristi. Potaknula bi se eko vožnja, koja je zdrava, zabavna, smanjuje broj automobila na cesti i, što je najvažnije, ne onečišćuje okoliš”, zaključio je Gustin.

Namjeravaju razviti biciklističku mrežu koja bi se protegnula na cijeli grad, a očekuju i pomoć mjerodavnih, raznih udruga te prve sastanke s njima.


Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kod vođenja prodajnih razgovora dobro obučen prodavač ne prelazi odmah na stvar tj. ne počinje prodavati odmah jer zna da je za uspješnu prodaju...

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.