Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sukob Šeksa i Pupovca [VIDEO]

”Sva sreća da smo odustali i da smo zamijenili s terminom ‘teška ubojstva’. Mi bi bili jedina zemlja koja ide tom vrstom imenovanja. Što je ubojstvo mladog Makedonca u Splitu, što je to politički motivirano, a nikad se tako nije ocijenilo, da dalje ne nabrajam od 1990., a ima toga još”, rekao je Pupovac, koji smatra da nije problem samo u teškim ubojstvima.

''Sva sreća da smo odustali i da smo zamijenili s terminom 'teška ubojstva'. Mi bi bili jedina zemlja koja ide tom vrstom imenovanja. Što je ubojstvo mladog Makedonca u Splitu, što je to politički motivirano, a nikad se tako nije ocijenilo, da dalje ne nabrajam od 1990., a ima toga još'', rekao je Pupovac, koji smatra da nije problem samo u teškim ubojstvima.

Tijekom rasprave na Odboru za Ustav, verbalno su se sukobili Milorad Pupovac i Vladimir Šeks nakon što je Pupovac spomenuo ubojstvo mladog ročnika JNA iz Makedonije koji je smaknut ispred zgrade splitske Banovine početkom ’90-ih.

Milorad Pupovac osvrnuo se tijekom rasprave na kvalifikacije i termin ‘politički motivirano ubojstvo’.

”Sva sreća da smo odustali i da smo zamijenili s terminom ‘teška ubojstva’. Mi bi bili jedina zemlja koja ide tom vrstom imenovanja. Što je ubojstvo mladog Makedonca u Splitu, što je to politički motivirano, a nikad se tako nije ocijenilo, da dalje ne nabrajam od 1990., a ima toga još” rekao je Pupovac, koji smatra da nije problem samo u teškim ubojstvima.

[infopunkt 7261 1]

”Što je s imovinom ljudi koju je ova država spriječila da se vrati, a oduzeo im je jedan režim koji je po svemu bio zločinački, ali smo zakonima o povratu imovine isključili mogućnost da se tim ljudima vrati imovina. I ne samo to, nego smo onima koji su bili označeni kao sudionici kvislinskog režima dali pravo da im se vrati u naturi, a onima kojima je bilo nacionalizirano ne” rekao je.

[infopunkt 7261 2]

Vladimir Šeks je ove riječi shvatio kao prozivku HDZ-a i uzvratio kako je riječ o klevetničkim lažima te dodao kako je ”proglašavati vlast HDZ-a u devedesetima zločinačkim režimom, nisko i podlo”.

”Rekli ste da je za ubojstvo vojnika JNA u Splitu kriv pokret za stvaranje Hrvatske. Time ste rekli da je HDZ kriv za to jer je HDZ tada stvarao državu. To ubojstvo, gospodine Pupovac, je sankcionirano. Hrvatska se država ispričala Makedoniji, a ja sam osobno bio u Makedoniji u ime predsjednika” reagirao je Šeks, poručivši Pupovcu da svojom poznatom patetikom iznosi klevete kako je oduzimanje kuća i stanova bilo rezultat jednog zločinačkog režima.

”To su klevetničke laži koje ste jednom upotrijebili kada ste rekli da je u Hrvatskoj prekršteno 13 tisuća srpske djece” optužio ga je Šeks, te dodao da je nedopustivo vlast iz devedesetih proglašavati zločinačkim režimom.

[infopunkt 7261 3]

Pupovac je na to Šeksu uzvratio da mu u usta stavlja nešto što nije rekao.

”Vi ste, gospodine Šeks, rekli da je HDZ odgovoran za to, a ja to nisam rekao. Rekao sam samo da se politički motivirana ubojstva mogu koristiti u tm kontekstu i priči ubojstva mladog makedonskog vojnika. To tko ga je ubio i čiju zastavu je nosio te u koga je vjerovao, nije bitno. Ja sam upravo rekao da ako bi se sve to tako uzelo u obzir, onda bi stvarno HDZ bio optužen. Vi ne slušate i ne želite čuti što ja govorim” obrazložio je svoje riječi Pupovac, te se osvrnuo na problem s imovinom.

”Što se tiče imovine, gospodine Šeks, govorim o državi između 1941. i 1945. godine, a zašto vi krivo tumačite, ja ne znam”, kazao je Pupovac, ponovivši da ga je Šeks krivo protumačio te da nije tako mislio.

”Da jesam, onda ne bih bio s HDZ-om u koaliciji osam godina” zaključio je Pupovac.

[infopunkt 7261 4]

Obzirom da su skrenuli s teme i počeli si udjeljivati svakakve kvalifikacije, predsjednik Odbora Peđa Grbin morao je intervenirati i prekinuti njihov verbalni sukob, kako bi Odbor mogao nastaviti s raspravom. Ipak, ne prije nego što se Šeks izborio da njegova bude zadnja.

”Ako se vi na ovakav način ispričavate, onda u redu, ali ja sam jako dobro čuo što ste vi rekli” odgovorio mu je Šeks.

[infopunkt 7261 5]

Napisao

Pročitajte još:

Financije

U našoj kulturi ne postoji svijest o važnosti financijske pismenosti čemu je dokaz i činjenica da ona u hrvatskom obrazovnom sustavu nije uopće ili...

Lifestyle

Donosimo neke od super ideja kako biste se pobrinuli da najdraže osobe u Vašem životu, dožive istinsku čaroliju Božića.

Komunikacija

Podrijetlo zastava je nepoznato, međutim prvi primitivni oblici datiraju iz 1000. stoljeća pr. Egipatska civilizacija ih je koristila kao način signalizacije i identifikacije.

Lifestyle

Kroz ovu sportsku avanturu, djecu od 10 do 15 godina vodit će Ratko Štritof i tim educiranih voditelja i trenera, u potpuno sigurnim i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.