Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sunčani Hvar zatražio pokretanje predstečajne nagodbe

Uprava Sunčanog Hvara u utorak je uputila zahtjev Financijskoj agenciji za pokretanje postupka predstečajne nagodbe radi osiguranja dugoročne financijske stabilnosti i profitabilnog poslovanja, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Uprava Sunčanog Hvara u utorak je uputila zahtjev Financijskoj agenciji za pokretanje postupka predstečajne nagodbe radi osiguranja dugoročne financijske stabilnosti i profitabilnog poslovanja, priopćeno je danas iz te tvrtke.

U priopćenju se navodi da su na glavnoj skupštini dioničara Sunčanog Hvara, održanoj 11. ožujka, bile predložene odluke koje su se odnosile na financijsko restrukturiranje po modelu smanjenja temeljnog kapitala radi pokrića akumuliranih gubitaka, uz istodobno povećanje temeljnog kapitala pretvaranjem potraživanja većinskih dioničara u kapital društva po modelu ‘pro rata’.

No, kako skupština nije donijela te odluke, Uprava tvrtke odlučila se na korištenje zakonom uređenih i kontroliranih uvjeta postupka predstečajne nagodbe, kako bi okončala financijsko restrukturiranje postojećeg duga, stoji u priopćenju.

Nakon uspješno provedenog postupka operativnog i organizacijskog procesa restrukturiranja pokrenutog 2011. godine, u Upravi te hvarske turističke tvrtke vjeruju da će na ovaj način ubrzati postupak rješavanja otvorenih pitanja između dva najveća dioničara, te osigurati vjerovnike i redovno izvršavanje obveza društva prema zaposlenicima i poslovnim partnerima, odnosno osigurati normalno funkcioniranje Sunčanog Hvara prije nadolazeće turističke sezone.

Sunčani Hvar u vlasništvu je češke grupe za razvoj nekretnina Orco Property Group, koja ima 55,55 posto udjela, dok hrvatska država ima vlasnički udjel od 31,79 posto.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.