Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Supernova Grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Rumunjskoj – preuzima čak šest Cora shopping centara

Austrijska grupa lider je na hrvatskom i slovenskom tržištu s 40 shopping centara. Kaptol Centar, također u vlasništvu Grupe, u punom sjaju otvara svoja vrata na proljeće.

Nakon što je prošle godine ušla na rumunjsko tržište kupnjom trgovačkog centra Jupiter u Pitestiju, austrijska Supernova Grupa nastavlja sa širenjem akvizicijom šest trgovačkih centara Cora, koji su u vlasništvu Louis Delhaize i Galimmo grupe. Supernova Grupa, jedna od vodećih kompanija za nekretnine s fokusom na visokokvalitetne maloprodajne prostore u srednjoj i istočnoj Europi, planira modernizirati trgovačke centre na ekskluzivnim lokacijama u Bukureštu, Bacăuu, Constanti i Drobeti tijekom sljedećih godina te ih dodati u svoj portfelj vodećih centara vrhunskih performansi.

“Drago nam je što se nastavlja snažan razvoj naše grupe i što smo ostvarili značajnu prisutnost na rumunjskom tržištu. Cora je važan partner sa sjajnim projektima na vrlo atraktivnim lokacijama. Uvjereni smo kako zajedno možemo unaprijediti sve projekte i učiniti ih još privlačnijima“, rekao je dr. Frank Philipp Albert, CEO Supernova Grupe.

Šest novih centara, Bukurešt Cora Alexandriei, Bukurešt Cora Lujerului te Bukurešt Cora Pantelimon, Cora Bacău, Cora Brătianu i Cora Drobeta Turnu Severin, ukupne veličine od 140.000 četvornih metara, postat će dio Supernova Grupe dok će Cora zadržati svoj poslovni model hipermarketa te rumunjskim potrošačima i dalje pružati širok raspon usluga i proizvoda, kako offline tako i online.

Frank Philipp Albert

“Ovom suradnjom Cora će imati priliku za daljnji komercijalni rast, a napravit ćemo i određene iskorake na rumunjskom tržištu. Odluku smo donijeli nakon temeljitog promišljanja i procjene naših nekretnina u Rumunjskoj, razmišljajući o lokalnom razvoju koji nam je izuzetno važan. Drago nam je zbog ostvarene suradnje sa Supernova Grupom, vjerujemo da su oni pravi partneri za Coru“, rekao je Thierry Destailleur, CEO Cora Romania.

Trgovački centar Jupiter u Pitestiju, čijom je kupnjom kompanija ušla na rumunjsko tržište u studenom 2020. godine, prostire se na više od 45.000 četvornih metara, ima 1.700 parkirnih mjesta te preko 90 trgovina, a njegova cjelokupna obnova započela je prije nekoliko mjeseci.

Supernova Grupa u Hrvatskoj posluje u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Grupacija u Hrvatskoj upravlja trgovačkim centrima pod brandom Supernova (Supernova  Zagreb Buzin, Supernova Garden Mall, Supernova Colosseum, Supernova Slavonski Brod, Supernova Zadar, Supernova Šibenik, Supernova Koprivnica, Supernova Sisak East, Supernova Sisak West, Supernova Varaždin, Supernova Karlovac, Supernova Požega) te trgovačkim centrima Cvjetni, Centar Kaptol i Branimir mingle mall.

Centar Kaptol u završnoj je fazi rekonstrukcije i modernizacije prostora s kojom je krenuo prije dvije godine kada je austrijska Grupa u njega uložila 15 milijuna eura.

Pročitajte još:

Ekonomija

Sve je tematski razdijeljeno po etažama te novi Centar Kaptol sada u još opuštenijoj atmosferi odgovara na svakodnevne potrebe Zagrepčana - od uobičajenih zadataka...

Ekonomija

Supernova Grupa iz Graza nastavlja svoju uspješnu ekspanziju u Sloveniji i kupuje deset trgovačkih centara društva Centrice Real Estate GmbH (društvo američkog fonda Lone...

Novosti

'.Mall of the World' će biti povezan trgovačkim ulicama.

Novosti

Karakterizirat će ga jedinstvena i moderna arhitektura, igra svjetla s vanjske strane te prozračno inovativni i originalni prostori u unutrašnjosti koji će se uklopiti...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.