Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Sve energetske potrebe poslovanja dm podmiruje iz obnovljivih izvora

Samo u prošloj poslovnoj godini dm je iz solarne energije u Upravno-distributivnom centru u Zagrebu proizveo 588 MWh električne energije za vlastitu potrošnju te je umanjio emisije CO2 za 338 tona.

U 2023. godini dm je nastavio s ulaganjima u povećanje energetske učinkovitosti te je pristupio programu ZelEn zahvaljujući kojem 100 posto energetskih potreba podmiruje isključivo korištenjem energije proizvedene iz obnovljivih izvora.

„Uz odgovornu proizvodnju dm marke te kontinuiranu optimizaciju proizvodnih procesa, prijelaz na korištenje energije iz obnovljivih izvora predstavlja važan dio dm-ove strategije smanjenja utjecaja kojeg naše poslovanje ima na okoliš. Ponosni smo što smo dio ove zelene priče koja dm-u omogućuje da nastavi svoj dugogodišnji put prema još održivijem korištenju prirodnih resursa u svim aspektima našeg poslovanja“, izjavio je Branko Zvonarić, prokurist i voditelj resora Ekspanzije u dm-u.

Samo u prošloj poslovnoj godini dm je iz solarne energije u Upravno-distributivnom centru u Zagrebu proizveo 588 MWh električne energije za vlastitu potrošnju te je umanjio emisije CO2 za 338 tona. Program ZelEn omogućit će dm-u dodatno smanjenje emisija jer su njime obuhvaćene i prodavaonice dm-a diljem Hrvatske koje od sada koriste isključivo energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora energije.

Prvu solarnu elektranu dm je postavio 2014. godine na krov Upravno-distributivnog centra, a  širenjem poslovanja i prodajne mreže dm je nastavio razvijati i svoju strategiju učinkovitog upravljanja resursima. Tako je, u sklopu projekta poboljšanja energetske učinkovitosti Upravno-distributivnog centra i logističkog centra u Zagrebu, dm postavio dodatne fotonaponske panele na krovne plohe građevina te je zamjenom postojećih tehnoloških rješenja poput kotlovnice i sustava rasvjete novim, održivijim tehnologijama smanjio potrošnju energije za više od 27 posto.

ZelEn je program HEP Opskrbe čiji je cilj promicanje ekološkog pristupa proizvodnji i afirmiranje održivih izvora energije. Doprinos očuvanju okoliša ZelEn osigurava i putem Fonda u koji se uplaćuju sva sredstva od prodaje, a kojim HEP Opskrba podržava realizaciju projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora, kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.