Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Svedite pogreške na minimum i ugrabite posao iz snova

Jedna od temeljnih pogrešaka je – neplansko traženje posla. Koliko ste aktivni na društvenim mrežama? Umjesto da nabrajate gdje ste i kada sve radili, u životopisu napišite koje ste vještine stekli, koje ste probleme riješili.

Jedna od temeljnih pogrešaka je – neplansko traženje posla. Koliko ste aktivni na društvenim mrežama? Umjesto da nabrajate gdje ste i kada sve radili, u životopisu napišite koje ste vještine stekli, koje ste probleme riješili.

Koliko ste puta vlastitom nesmotrenošću, da ne kažemo glupošću, upropastili realne izglede za zapošljavanje?  Došli ste nepripremljeni na razgovor za posao, (pre)malo ste znali o potencijalnom poslodavcu, zakazali ste na banalnim stvarima.

Kako se ne bi doveli (ponovno) u takvu situaciju, portal profitiraj.hr/beta vam donosi pet najčešćih pogrešaka koje ljudi čine u potrazi za poslom.

Jedna od temeljnih pogrešaka je – neplansko traženje posla. Ovo je najčešća pogreška dugotrajno nezaposlenih osoba. Koliko ste puta rekli – radit ću bilo što, samo da dobijem posao. Pogrešno! Bolje se koncentrirajte na posao koji znate raditi i posao na kojem ćete biti sretni.  U suprotnom počet ćete raditi posao s kojim niste baš zadovoljni ili još gore – posao koji  ne znate raditi, a onda će se otvoriti prilika za posao iz vaših snova.

Koliko ste aktivni na društvenim mrežama? Koliko imate kontakata na LinkedInu? Dva gotovo nevažna pitanja koja mogu odrediti vašu profesionalnu sudbinu.

U današnje vrijeme zanemariti ili ignorirati prisutnost na društvenim mrežama jednaka je profesionalnom samoubojstvu. Održavanje kontakata i dijeljenje informacija na društvenim mrežama, posebno na LinkedInu pokazuje poslodavcu da ste u koraku s vremenom u svoj branši ali i da napredujete u koraku s novim tehnologijama. Da, online prisutnost je izuzetno važna.

Koliko god negirali tu činjenicu, životopis je (možda) jedina pilika da dođete u kontakt s poslodavcem i osigurate si poziv na razgovor za posao. Prilika koju nikako ne smijete propustiti. Zato umjesto da nabrajate gdje ste i kada sve radili, napišite koje ste vještine stekli, koje ste probleme riješili. Pohvalite se nagradama i priznanjima. Neka vaš životopis ima manje opisa a više „akcije“. U svom životopisu morate imati vrlo jasnu poruku.

Iako zvuči izvan pameti, jedna od čestih pogrešaka tražitelja posla je dolazak na razgovor za posao bez znanja o tvrtki u kojoj se želi zaposliti. Dajte si truda i potražite informaciju o osnovnim djelatnostima tvrtke  – čime se bavi, koji su joj ciljevi, koliko zaposlenika ima, gdje posluje, koje su joj snage, prednosti, izazovi…? Prije ili kasnije poslodavac će vam postaviti pitanje o tvrtki. Napravite zadaću…

I zadnja pogreška, ništa manje vrijedna je podcjenjivanje sebe samog. Kandidati za posao vrlo često ne znaju odrediti koliko vrijede, koliko vrijedi njihov rad. Umjesto da ostanete zatečeni tim pitanjem, istražite koliko vrijedi rad na poziciji za koju ste se prijavili. Ne podcjenjujte sebe sami niti svoj rad. Jer vrlo brzo nakon što se zaposlite postat ćete nezadovoljni. A to bi bila šteta kad ste pronašli posao koji želite, zar ne?

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Prema anketi koju je proveo MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 674 ispitanika, gotovo polovina ispitanika (49 posto) smatra kako će uvođenjem ove Direktive doći...

Ljudski resursi

Ako ste u potrazi za poslom, ne morate tražiti dalje!

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Ljudski resursi

S udjelom od 27,3 posto mlađih od 30 godina koji su zaposleni na određeno Hrvatska nije najgora u Europskoj uniji, ali je među najgorima,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.