Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Svi natječaji za potpore od 74,1 milijuna kuna bit će objavljeni do kraja siječnja

Ministarstvo turizma ove će godine za potpore različitim programima za unapređenje turističke ponude i konkurentnosti izdvojiti ukupno 74,1 milijun kuna.

Porezna uprava uključena u oprost dugova građanima

U tom se najveći dio, od 40 milijuna kuna, odnosi na sredstva iz fonda za razvoj turizma za potpore za razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resurne osnove, što se prvi put ‘raspodjeljuje’ ove godine, a novost u odnosu na prijašnje godine je i da bi svi natječaji za potpore trebali biti objavljeni do kraja siječnja kako bi novci već do kraja veljače ili ožujka stigli korisnicima.

Takvim se rokovima, po ocjeni ministra turizma Darka Lorencina, dodatno osnažuju turistički proizvodi za sezonu odnosno novac od potpora se bolje i prije uključuje u pripremu sezone.

Iz proračuna fonda za razvoj turizma (što je izvanproračunski prihod Ministarstva turizma od uplata za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište) potpore su predviđene za javni sektor odnosno gradove/općine, županije i njihova te trgovačka društva u državnom vlasništvu, turističke zajednice, javne ustanove, nacionalne i parkove prirode koji će projekte predlagati na natječaj.

U sklopu toga će se, prema najavi ministra Lorencina, poticati i priprema projekata za strukturne fondove EU-a, za što je ove godine Ministarstvo predvidjelo i dodatnih 3,5 milijuna kuna od ukupnih 74,1 milijuna kuna za programe potpora.

Osim toga, relativno visok iznos od 22,6 milijuna kuna predviđen je i za potpore za projekte koji pridonose konkurentnosti turističkog gospodarstva među kojima su primjerice projekti “1000 bazena”, unapređenje i izgradnja dodatnih sadržaja te zeleno poduzetništvo u turizmu.

Preostalih 8 milijuna kuna potpora predviđeno je za jačanje turističkog tržišta i ljudskih potencijala u turizmu, što je Lorencin označio vrlo važnim ‘poslom’ za čiju je realizaciju jako važna suradnja sa strukovnim udrugama. Dio tog novca usmjerit će se u programe poticanja za strukovne udruge, kao i za stipendiranje i promociju obrazovanja za turistička zanimanje.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.