Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Svjetska banka sa 150 mil. eura podržava gospodarski oporavak Hrvatske

Svjetska banka je u utorak odobrila zajam od 150 milijuna eura Hrvatskoj kao potporu naporima hrvatske vlade za ubrzavanje održivog gospodarskog oporavka putem konsolidacije javnih financija i jačanja unvesticijske klime.

Svjetska banka je u utorak odobrila zajam od 150 milijuna eura Hrvatskoj kao potporu naporima hrvatske vlade za ubrzavanje održivog gospodarskog oporavka putem konsolidacije javnih financija i jačanja unvesticijske klime.

Zajam koji je odobrio odbor direktora Svjetske banke usmjeren je na dva područja, priopćila je banka.

Prvo je fiskalna konsolidacija kroz prilagodbe potrošnje u područjima državne administracije, zdravstve, mirovina i socijalne skrbi.

Drugo područje koje treba podržati ovaj zajam je poboljšanje poslovnog okruženja i smanjenje sudjelovanja države u korporativnom sektoru.

Svjetska banka navodi kako su hrvatske vlasti već poduzele mjere za jačanje fleksibilnosti tržišta rada, smanjivanje administrativnih i regulatornih prepreka za poslovanje, ubrzavanje privatizacije državnih tvrtka te jačanje okvira za inovacije.

“Ohrabreni smo da hrvatske vlasti napreduju sa strukturalnim reformama u oblasti rada, mirovina, zdravstva i socijalne skrbi kao i oblasti investicijske klime. To će pomoći da se smanji proračunski deficit, potakne stvaranje radnih mjesta, produktivnost i društvena kohezija”, rekao je Mamta Murthi, regionalni direktor u Svjetskoj banci za središnju Europu i baltičke zemlje, prema priopćenju.

“Željeli bismo ohrabriti vlasti da ubrzaju i prodube reforme po proceduri prekomjernog deficita Europske unije kako bi se ubrzao gospodarski oporavak“, dodao je.

Od uključenja u Svjetsku banku 1993. Hrvatska je dobila od Svjetske banke za 50 projekata oko 3,3 milijarde dolara zajmova te 52 donacije u vrijednosti od 70 milijuna dolara.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Kraska je u Infobip stigao u trenutku kada tvrtka bilježi znatan rast.

EU fondovi

Hrvatska će primiti devet milijardi eura bespovratnih sredstava kohezijske politike za razdoblje od 2021. do 2027. godine radi promicanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije...

DOP

Vodeća domaća prehrambena kompanija Vindija na svoju kartonsku ambalažu za sokove i mlijeko prva u Hrvatskoj uvodi neodvojivi čep LightWing 30 tvrtke Tetra Pak....

Ljudski resursi

Fleksibilnost je predivna riječ koja opisuje upravo ono što je ključ uspjeha i za poslodavce i za posloprimce.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.