Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Svjetska nagrada za tim grafičkog dizajna Rimac Automobila

Petar Popović renomirani je hrvatski dizajner s međunarodnom karijerom i obrazovanjem koji je svoj profesionalni put započeo u Republici Južnoj Africi.

Poznati hrvatski dizajner s višegodišnjim međunarodnim iskustvom, Petar Popović, na nedavnom izboru najprestižnije svjetske dizajnerske organizacije World Brand Design Societyja, nagrađen je srebrnom nagradom za projekt cjelovitog dizajna, brandinga i vizualne komunikacije branda Rimac i Rimac Nevere. Taj je kompleksni vizualni sustav proglašen jednim od najboljih svjetskih korporativnih identiteta za ovu godinu. Uspjeh je tim veći jer ove godine nije dodijeljeno zlato.

Zajedno s tadašnjim Rimac timom grafičkog dizajna, Popović je razvio jedinstveni vizualni jezik za potpuno novu marku električnih hiperautomobila visoke tehnologije, koji se natjecao u kategoriji s renomiranim agencijama i najboljim svjetskim dizajnerima. S obzirom na uglednu svjetsku konkurenciju prestižnih automobilskih brandova, ova će nagrada svakako pomoći i etabliranju Rimac Automobila kao marke i njihovog proizvoda Nevere kao revolucionarnog super sportskog automobila.

Tim hrvatskih dizajnera radio je na dizajnu koji pomno razrađuje cjeloviti branding proizvoda i pratećih vizualnih komunikacija, a nagrađeno je rješenje i svojevrsno osvježenje za brand Rimac Automobili. Uz osnovnu razradu logotipa, tipografije i ostalih osnovnih elemenata vizualne komunikacije, dizajnersko rješenje je uz grafički dizajn uključivalo i dizajnersku metodologiju korisničkog sučelja.

Naš je rad uključivao i postavljanje standarda produkt dizajna, razne Rimac sustave grafičkih uzoraka, ostale grafičke sustave, ikonografiju, tipografiju po mjeri za digital i non-digital, standarde za brandiranje interijera, a upravo nas je sveobuhvatan pristup snažno diferencirao od drugih natjecatelja. Koliko nam je poznato, u automobilskoj industriji nitko do sada nije imao tako cjelovit pristup brandu i razradu cijelog storytellinga branda kroz dizajn. Tadašnji sastav tima grafičkog dizajna u Rimcu razvio je i kompletnu vizualnu komunikaciju kako bismo što bolje predstavili tako veliki, inovativan i važan hrvatski proizvod. Ponosni smo na ovu srebrnu nagradu koja je, možemo reći bez lažne skromnosti, velika potvrda kreativnosti, ali i znanja našeg malog tima. Posebno bih se zahvalio Adrianu Mudrom koji nam je dao kreativnu slobodu i priliku da pomičemo granice dizajna. Bez njegove podrške ne bismo mogli realizirati ovaj rad“, rekao je Petar Popović, tadašnji voditelj odjela grafičkog dizajna, art direktor i voditelj nagrađenog tima kojeg su činili i senior grafički dizajner Luka Balić, produkt dizajnerica Nataša Njegovanović i UI/UX dizajner Janko Bertoša te ostatak Rimac dizajn tima.

Petar Popović

Petar Popović renomirani je hrvatski dizajner s međunarodnom karijerom i obrazovanjem koji je svoj profesionalni put započeo u Republici Južnoj Africi. Trenutačno radi kao direktor i multidisciplinarni dizajnerski stručnjak u vlastitoj agenciji Billion Design koja je fokusirana na izradu kompleksnih vizualnih identiteta brandova, vizualnog storytellinga i ostalih komunikacijskih rješenja koja obuhvaćaju grafički, UI/UX, i produkt dizajn. Tijekom profesionalne karijere radio je kao voditelj na brojnim dizajnerskim i vizualnim projektima, od kojih su samo neki bili u kreativnoj agenciji Bruketa&Žinić&Grey, poznatoj svjetskoj brand agenciji Brand Union i tvrtki Rimac Group.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.