Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Svjetski proizvođači automobila na skupu u Dubrovniku

U Dubrovniku se danas održava generalne skupštine Međunarodne organizacije proizvođača automobila – OICA, čije su članice nacionalna udruženja proizvođača, zastupnika i distributera motornih vozila 35 država diljem svijeta.

U Dubrovniku se danas održava generalne skupštine Međunarodne organizacije proizvođača automobila - OICA, čije su članice nacionalna udruženja proizvođača, zastupnika i distributera motornih vozila 35 država diljem svijeta.

Domaćin skupštine je Hrvatska gospodarska komora, čije je Udruženje trgovine motornim vozilima i dijelovima pri Sektoru za trgovinu postalo članicom OICA 2000. godine.

Obraćajući se sudionicima skupštine u dubrovačko hotelu Excelsior predsjednik OICA-e Patrick Blain kazao je kako je prilika za Hrvatsku kad je u pitanju automobilska industrija vrlo usko povezana s ulaskom u Europsku uniju.

Hrvatska je u središtu globalnog tržišta koje predstavlja Europa i ima priliku i kad je u pitanju radna snaga, a i tehničke mogućnosti, kazao je Blain dodajući da je to prilika i za Europu i za Hrvatsku.

Predsjednik Udruženja trgovine motornim vozilima i dijelovima HGK Zvonko Merkaš kazao je kako je ovaj skup vrlo značajna prilika za promociju Hrvatske koja mora obnoviti svoju strojarsku i metalnu industriju jer je to jedini put prema rješavanju dva velika problema, a to su nezaposlenost i veliki trgovinski deficit.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević kazao je kako će se hrvatsko tržište teško moći razvijati sklapajuću konačni proizvod, ali postoji silni prostor kad je u pitanju razvoj industrije vezane za rezervne dijelove za motorna vozila. Pritom je podsjetio kako se primjerice u Lipiku rade stakla za najprestižnije automobile svijeta.

U sklopu skupštine OICA održat će se i okrugli stol na temu “Javne politike, investicije i trendovi u globalnoj automobilskoj industriji”.

Uzevši u obzir da OICA okuplja najveće proizvođače motornih vozila u svijetu, održavanje sjednice njene generalne skupštine u Dubrovniku iskoristit će se kako bi se predstavilo Hrvatsku i njeno gospodarstvo kao privlačnu ulagačku destinaciju s vrijednim i kvalitetnim investicijskim potencijalom, a predstavit će se i hrvatski proizvođači opreme i rezervnih dijelova za motorna vozila, navode ih HGK.

Međunarodna organizacija proizvođača motornih vozila – OICA osnovana je 1919. godine u Parizu. Članice OICA-e su nacionalna udruženja proizvođača, zastupnika i distributera motornih vozila, trenutno OICA broji 35 članica od kojih dvadesetak predstavlja države koje okupljaju najjače proizvođače automobila iz Europe, Amerike i Azije.

Organizacijom upravlja generalna skupština čiji se članovi sastaju jednom godišnje i tom prilikom donose odluke na razini organizacije, ali i raspravljaju o temama koje su značajne za ovu djelatnost.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.