Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Tako se to radi: Ericsson Nikola Tesla povećao dobit za 353 posto!

Prihodi od prodaje Ericssona Nikole Tesle dosegnuli su 1,9 milijardi kuna, što je porast od 64 posto u odnosu na prethodnu godinu, prvenstveno zahvaljujući rastu prihoda na ruskom tržištu.

Prihodi od prodaje Ericssona Nikole Tesle dosegnuli su 1,9 milijardi kuna, što je porast od 64 posto u odnosu na prethodnu godinu, prvenstveno zahvaljujući rastu prihoda na ruskom tržištu.

Ericsson Nikola Tesla (ERNT) u prošloj je godini ostvario neto dobit od 126,9 milijuna kuna, što je za 353 posto više nego godinu dana prije, a Uprava i Nadzorni odbor predlažu isplatu dividende u ukupnom iznosu od 170 kuna, isto kao i lani, pokazuje danas objavljeno izvješće te kompanije za prošlu godinu.

Prihodi od prodaje Ericssona Nikole Tesle dosegnuli su 1,9 milijardi kuna, što je porast od 64 posto u odnosu na prethodnu godinu, prvenstveno zahvaljujući rastu prihoda na ruskom tržištu.

Pritom je, ističe se u izvješću, struktura prihoda po tržištima značajno promijenjena u korist izvoznih tržišta. U ukupnim prihodima od prodaje, udio domaćeg tržišta čini 14 posto, izvoz na Ericssonovo tržište 29 posto, a izvoz na ostala tržišta 57 posto.

Na domaćem tržištu ukupno je ostvareno oko 268 milijuna kuna prihoda od prodaje, 2 posto više u odnosu na 2011. godinu. Negativni ekonomski trendovi i sve jača konkurencija utječu na hrvatsko telekomunikacijsko tržište, odnosno na ponašanje krajnjih korisnika i prihode operatora. Nadalje, investicije države u strateške ICT projekte u Hrvatskoj se kontinuirano odgađaju, navodi se u izvješću.

S druge strane, na izvoznim tržištima, bez Ericssonova tržišta, lani je ukupno ostvareno 1,09 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je 161 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Na tržištima u regiji – Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo – ukupno je ostvareno 204,9 milijuna kuna prihoda od prodaje, 24 posto manje u odnosu na 2011. godinu. Negativni ekonomski trendovi i nestabilna politička situaciju znatno utječu na investicije operatora u regiji.

Rashodi Ericssona Nikole Tesla iznosili su lani 1,82 milijarde kuna, što je 52 posto više nego godinu dana prije.

Predložena dividenda sastoji se od 20 kuna redovne i 150 kuna izvanredne dividende po dionici, isto kao i lani.

Lani je ostvaren i snažan novčani tok od poslovnih aktivnosti od 297,8 milijuna kuna. Sukladno tome, novčana sredstva, uključujući kratkoročnu financijsku imovinu, veća su 10,7 posto u odnosu na prethodnu godinu te iznose 657 milijuna kuna.

Kompanija ima bilancu s ukupnom imovinom od 1,17 milijardi kuna te udjelom vlastitog kapitala u ukupnoj imovini od 64,5 posto.

„ICT industrija će i dalje imati važnu ulogu u razvoju poslovanja i društva u cjelini. Uvođenje novih uređaja i aplikacija rezultira sve većim očekivanjima korisnika na kvalitetu i karakteristike mreže što povećava potražnju za našim tehnološkim rješenjima i uslugama. Stoga su naši strateški prioriteti usmjereni na područja s potencijalom za rast, poput mobilnog širokopojasnog pristupa internetu, usluga te operativnih i poslovnih sustava podrške. Značajno mjesto u našoj strategiji i dalje zauzima poboljšanje profitabilnosti i smanjenje troškova“, navodi predsjednica Uprave kompanije Gordana Kovačević u izvješću.

Glavna skupština društva održat će se 28. svibnja, navodi se između ostaloga u izvješću.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.