Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Terme Sveti Martin prvi hotel u Hrvatskoj s EU Ecolabel certifikatom

Osnovana 1992. godine i priznata kako u Europi, tako i u cijelom svijetu, EU Ecolabel je oznaka izvrsnosti u zaštiti okoliša koja se dodjeljuje proizvodima, uslugama, te tvrtkama koje udovoljavaju visokim ekološkim standardima.

U Termama Sveti Martin održana je svečana dodjela certifikata EU Ecolabel – Hotelu Terme Sveti Martin, prvom hotelu u Hrvatskoj koji se može pohvaliti tim certifikatom, a kojeg je uručila ministrica turizma i sporta, gđa. Nikolina Brnjac, pritom naglašavajući kako je „Dobivanje ovakvih oznaka vrlo važno, pogotovo zato što se u turizmu Republike Hrvatske teži razvoju održivog turizma, a upravo sama dodjela ove oznake znači da Terme Sveti Martin poštuju najviše ekološke standarde, koji su vrlo značajni u današnje doba.“  

Certifikat je primio g. Igor Nekić, generalni direktor Terma Sveti Martin, koji je ovom prilikom istaknuo koliko je Hotelu Terme Sveti Martin važno primiti ovaj certifikat kao prvom hotelu u Hrvatskoj koji se time može pohvaliti. „Mi smo održivi hotel, držimo se zaista od male potrošnje električne energije, zaokruženog lanca od ulaska hrane do reciklaže i smanjenog otpada, štednje vode i brojnih drugih detalja koji su bili ključni kako bi primili ovaj certifikat. Ono što je bitno i što želim naglasiti je da Terme Sveti Martin zaista žive ovaj održivi način i provodimo ga već godinama, a ovo je samo jedna kruna i dokaz da je to prepoznato i od strane Ministarstva turizma i sporta, te Ministarstva gospodarstva,  ali i Europske unije jer ovo certifikat na razini Europske unije.“, rekao je g. Nekić naglašavajući oduševljenost gostiju „zelenim“ poslovanjem hotela, koji osim sortiranja i reciklaže otpada, od nedavno u svojim sobama nudi i prirodnu te ekološku kozmetiku, koja se nalazi u dispenzerima, a ne u jednokratnim pakiranjima koja svojom potrošnjom zagađuju okoliš.

Osnovana 1992. godine i priznata kako u Europi, tako i u cijelom svijetu, EU Ecolabel je oznaka izvrsnosti u zaštiti okoliša koja se dodjeljuje proizvodima, uslugama, te tvrtkama koje udovoljavaju visokim ekološkim standardima. Ova oznaka označuje da tvrtka stvara manje otpada, te pažljivo pristupa očuvanju okoliša.   

Hotel Terme Sveti Martin, prvi je hotel ovog tipa u Hrvatskoj koji je dobio oznaku EU Ecolabel na temelju svojih napora za smanjenje utjecaja na okoliš, u čemu je pomogla i tvrtka CROTEH (Centar za razvoj održivih tehnologija) kao razvojno-projektantska tvrtka na području projektiranja, inženjeringa i razvoja tehnologija za obradu i energetsko iskorištavanje biorazgradivih materijala i otpada, te komunalnih i industrijskih voda, s kojom su Terme Sveti Martin odradile certificiranje.  

Eu Ecolabel projekt je na kojem se u Termama Sveti Martin radilo nekoliko godina. Sama priprema dokumentacije i finaliziranje se radilo u razdoblju od dvije godine, no temelji za prijavu na ovaj projekt su nastali već mnogo ranije. Kako bi se dobila ova oznaka, hotel je morao zadovoljiti niz standarda i kriterija koji su ključni za očuvanje okoliša i zeleno poslovanje, a Terme Sveti Martin već dugi niz godina upravo takvo poslovanje potiču i uspostavljaju.   

Pročitajte još:

Turizam

Ministarstvo turizma i sporta pokrenulo je projekt „Safe Stay in Croatia“, pomoću kojeg želi svim turistima osigurati ugodan i siguran boravak u destinacijama diljem...

Lifestyle

U 2016. godini Terme Sveti Martin je posjetilo 1.757 gostiju islamske vjeroispovijesti, dok je najveći broj gostiju bio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Potaknute povećanim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.