Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Terme Tuhelj darovale osam tisuća kuna dječjoj bolnici Bistra

Ovih je blagdana iz Terma Tuhelj u bolnicu Bistra stigla donacija od osam tisuća kuna.

Tuheljske Toplice i Gornja Bistra udaljeni su dvadesetak kilometara. I dok u prvom zagorskom mjestu u Termama Tuhelj djeca provode najljepše trenutke života, u drugom – u Specijalnoj bolnici Bistra – borave mališani s teškim oboljenjima. No, susjedi ih nisu zaboravili.

Ovih je blagdana iz Terma Tuhelj u bolnicu Bistra stigla donacija od osam tisuća kuna. Dar u obliku vrijednosnog bona sa željom da imaju što manje malih pacijenata, ravnatelju bolnice Renatu Mittermayeru darovao je Vasja Čretnik, direktor popularnih zagorskih terma.

„Željeli smo darovati one mališane kojima je pomoć uistinu najpotrebnija i senzibilizirati javnost na probleme s kojima se svakodnevno susreću teško bolesna djeca, ali i njihov liječnički tim. Veseli nas ako smo im barem malo uljepšali ove blagdane“, istaknuo je Čretnik.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra mjesto je bez kojeg bi život za više od stotinu obitelji bio nezamisliv. U nekadašnjem dvorcu danas stručni tim od pet liječnika, 39 sestara, 19 njegovateljica, devet fizioterapeuta i šest edukacijskih rehabilitatora pomaže djeci s najtežim oblicima cerebralne paralize, teškim cerebralnim oštećenjima, metaboličkim bolestima…

U Bistri su trenutno smještena 103 mala bolesnika kojima se pruža odgovarajuća medicinska skrb i njega, a najmlađem pacijentu je tek sedam mjeseci.

„Iako se čitav tim bolnice iznimno trudi da djeci ničeg ne nedostaje, donacija Terma Tuhelj pomoći će u podizanju kvalitete njihove zdravstvene skrbi“, poručuju iz bolnice.

Pročitajte još:

Novosti

U srijedu, 26. siječnja, dm je Institutu Ruđer Bošković predao donaciju u iznosu od 67.595 kuna koja je namijenjena nastavku istraživanja raka prostate.

DOP

dm donirao dezinfekcijska sredstva u vrijednosti od 594.000 kuna.

DOP

Svakom kupovinom Schauma proizvoda u Konzumovim prodavaonicama do kraja listopada odvajala se 1 kuna Centru za nestalu i zlostavljanu djecu, koji u čak osam...

DOP

dm je udruzi P.I.N.K. - life predao donaciju vrijednu 51.514 kuna, namijenjenu otplati ultrazvučnog uređaja na Odsjeku za ultrazvučnu dijagnostiku Kliničkog bolničkog centra Zagreb i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.