Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

“Ti si ti si ti” humanitarni projekt skupio 556 tisuća kuna

Koncert Ane Rucner na Prokurativama sinoć je kao veličanstveni glazbeni doživljaj okrunio završnicu dvomjesečnog humanitarno-edukativnog projekta dm-a i HRT-a „Ti si ti si ti! – inicijativa za životno samopouzdanje”. Ovo je prva takva akcija u Hrvatskoj u kojoj se na adekvatan način počele tretirati bolesti od kojih danas pati sve veći broj mladih ljudi. U akciju se još uvijek možete uključiti, pozivom na broj 0609999.

Koncert Ane Rucner na Prokurativama sinoć je kao veličanstveni glazbeni doživljaj okrunio završnicu dvomjesečnog humanitarno-edukativnog projekta dm-a i HRT-a „Ti si ti si ti! - inicijativa za životno samopouzdanje". Ovo je prva takva akcija u Hrvatskoj u kojoj se na adekvatan način počele tretirati bolesti od kojih danas pati sve veći broj mladih ljudi. U akciju se još uvijek možete uključiti, pozivom na broj 0609999.

Za trajanja projekta „Ti si ti si ti”, kojemu je pokrovitelj Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, tijekom svibnja i lipnja prikupljena je donacija u vrijednosti 556 tisuća kuna.

Donaciju je početkom koncerta na pozornici Prokurativa predsjednik Uprave dm-a Mirko Mrakužić predao prof.dr.sc. Rudolfu Gregureku, predstojniku Klinike za psihološku medicinu pri KBC Zagreb, gdje se i osniva ova multidisciplinarna ustanova u kojoj će oboljeli od anoreksije, bulimije ili pretilosti moći dobiti primjerenu i prijeko potrebnu pomoć tima liječnika specijaliziranih upravo za poremećaje u prehrani.

Kuna u DM-u za dobru stvar

Vrijedna donacija ostvarena je prodajom više od tristo različitih proizvoda u dm-ovim prodavaonicama od čije su se cijene dm i partneri odrekli po kunu. Donaciji se pridružio i prihod od prodaje karata za dva dobrotvorna koncerta Ane Rucner, prvog održanog na pozornici zagrebačkog jezera Bundek i drugog splitskog, te dijela prihoda tradicionalnog HRT-ovog koncerta Opera pod zvijezdama koji se početkom lipnja odigrao u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Podržavajući ideju kampanje pridružila joj se i modna agencija Suzy, koja je novac od prodaje dizajnerske odjeće na humanitarnom Fashion buvljaku, održanom u sklopu tradicionalnog Dreft Fashion Weeka, također donirala Centru. Projekt su podržale i udruge oboljelih od anoreksije i bulimije, poput splitske udruge Libella, koja također već godinama ukazuje na potrebu osnivanja multidisciplinarnog centra za liječenje ovih poremećaja u Splitu.

Multidisciplinarni centar u Splitu

Predajući ček donacije predsjednik Uprave dm-a Mirko Mrakužić istaknuo je zadovoljstvo što je u ovoj važnoj priči, jer se tiče mnogih obitelji i desetke tisuća mladih ljudi, a koju su pokrenuli dm i HRT, svojom prekrasnom glazbom i punim srcem sudjelovala Ana Rucner.

Profesor Rudolf Gregurek se organizatorima i svima koji su nesebično donirali zahvalio u ime pacijenata i liječničkog tima Klinike, ali i onih liječnika koje će novi Centar okupiti zahvaljujući ovim poticajnim sredstvima.

– Novi će Centar napokon okupiti tim liječnika različitih specijalnosti; pedijatre, interniste, endokrinologe, ginekologe, psihologe, psihijatre, nutricioniste, kardiologe…, koji će biti u stanju, kao što je pokazala praksa takvih liječničkih timova u svijetu, ulaziti u koštac i s poremećajima prehrane kada se razviju u teške bolesti. Zahvaljujući ovoj inicijativi i donaciji moći ćemo s osnivanjem krenuti već ujesen, a osobno se nadam da će novi Centar biti samo jedan u nizu drugih koji će se osnivati i u ostalim gradovima u kojima je također njihovo postojanje neophodno, – podvukao je profesor Gregurek.

“On-going” akcija

I idućih će tjedana građani moći sudjelovati u kampanji pozivom na humanitarni broj 060 99 99 koji je aktiviran u suradnji s partnerom kampanje Optima Telekomom.

Tijekom koncerta Ane Rucner, kojega je izravno prenosila Hrvatska televizija, mnogi su se građani uključili i donirali vrijednih pet kuna po pozivu za Centar. Do sada je zabilježeno 7.653 poziva.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Studija jednog od vodećih stručnjaka za autizam Simona Barona-Cohena iz Centra za istraživanje autizma pri sveučilišta u Cambridgeu pokazala je da u usporedbi s...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.