Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Tim iz Thorondronea doskočio problemu nadzora velikih i nedostupnih terena i odnio pobjedu na ovogodišnjem LAQOthonu

LAQOthon je nastavak održivih inicijativa LAQO osiguranja, prvog hrvatskog sto posto digitalnog osiguranja i tech inovacija Croatia osiguranja koje djeluje u sastavu Adris grupe.

Umjetna inteligencija, kvaliteta zraka i dekarbonizacija teme su pobjedničkih projekata drugog izdanja LAQOthona. Inovatori, inženjeri raznih područja, dizajneri i developeri prijavili su 190 inovacija posvećenih rješavanju problema održivosti, a žiri je, u sklopu Bug Future Showa, od deset finalista proglasio troje najboljih.

Prvo mjesto i 10.000 eura pripalo je rješenju Thorondrone, kojem je u fokusu nadzor i prikupljanje podataka s velikih urbanih i prirodnih područja pomoću specijaliziranih bespilotnih letjelica opremljenih umjetnom inteligencijom. „Naše rješenje omogućuje precizno, brzo i energetski učinkovito prikupljanje, ali i razumijevanje, podataka za upravljanje gradovima, nadzor prometa, djelovanje uslijed prirodnih katastrofa ili praćenja biljnog i životinjskog svijeta. Iako smo sigurni u ono što radimo, ovakva priznanja uvijek puno znače jer su ipak potvrda struke da idemo u dobrom pravcu“, izjavio je Domagoj Ćorić, pobjednik drugog izdanja LAQOthona.

Drugo mjesto i nagradu od 5.000 eura odnijela je ekipa s holističkim rješenjem koje koristi napredne tehnologije za praćenje i unaprjeđenje kvalitete zraka u određenom prostoru – Schuma.io. Treća je nagrada i iznos od 3.000 eura pripala DeCarbonNet cjelovitom rješenju za dekarbonizaciju industrijskih tvrtki. Klijenti se korištenjem platforme usklađuju s novom EU regulativom o dekarbonizaciji što im omogućuje bržu reakciju na utjecaj na okoliš, uz istovremeno poboljšanje profitabilnosti.

Odluku o pobjednicima donio je šesteročlani žiri sastavljen od vrhunskih stručnjaka i poznavatelja tehnologije i održivosti – Matija Žulj, osnivač i direktor deeptech startupa Agrivi, Marko Capek, magistar inženjer elektrotehnike sa specijalizacijom iz područja obnovljivih izvora energije i suosnivač udruge Terra Hub, Dunja Mazzocco Drvar, direktorica programa zaštite prirode u WWF Adria, Bernard Ivezić, urednik magazina Startup Report i novinar Jutarnjeg lista te Helena Virić Gašparić, osnivačica i CEO Greenera, pobjednika prvog LAQOthona, na čelu s Anom Zovko, direktoricom Sektora za digitalni razvoj u Croatia osiguranju. 

„Žiriranje je ozbiljan posao i nosi veliku dogovornost. No zaista smo uživali gledajući ovogodišnje finaliste. Sjajne ideje i kvalitetne prezentacije, ozbiljan pristup i perspektivni ljudi koji mijenjaju svijet puni entuzijazma – srž su LAQOthona i razlog su zašto radimo to što radimo. I LAQO je nekad bilo samo ideja na papiru, a danas je jedan od najbrže rastućih digitalnih osigurateljnih brendova u EU, zato se nadam da ćemo baš mi biti odskočna daska ovim sjajnim projektima. Hvala svima koji su se prijavili, hvala žiriju na vrhunski odrađenom poslu i naravno, čestitke finalistima i pobjednicima. Jedva čekamo novo izdanje LAQOthona“, naglasila je Zovko.

LAQOthon je nastavak održivih inicijativa LAQO osiguranja, prvog hrvatskog sto posto digitalnog osiguranja i tech inovacija Croatia osiguranja koje djeluje u sastavu Adris grupe. Na ovogodišnje izdanje LAQOthona u nešto manje od mjesec dana pristiglo je čak 190 prijava.

Više informacija o LAQOthonu i ovogodišnjim pobjednicima možete pronaći na www.laqo.hr/laqothon.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.