Tireli: Zašto je Linić štitio Šegona [VIDEO]

Tireli: Zašto je Linić štitio Šegona [VIDEO]

“Htjela bih znati koji je razlog tome i smatram da i ministar Linić mora odgovarati za sve ovo što se dogodilo”, poručila je Tireli na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Podsjetila je i kako su vladajući, kada su postavljali svoje pomoćnike, uvjeravali da na to imaju pravo te da odgovaraju i stoje iza ljudi koje sami izaberu.

Zapitala se Tireli kako je Šegon, koji je devet godina bio tržišni inspektor u Omišu, šest godina načelnik za gospodarski i organizirani kriminalitet PU Splitsko-dalmatinske, devet godina predsjednik uprave Nautilusa te zadnjih osam godina pomoćnik direktora u svojoj vlastitoj tvrtki, stekao zavidni imetak.

[infopunkt 7737 2]

“Šegona je Linić postavio i da rješava vrlo sporne predstečajne nagodbe što pokazuje svu apsurdnost situacije te otvara pitanje koliko je i kome poreznih dugovanja oprošteno”, upozorila je laburistica.

[infopunkt 7737 3]

Otvara se pitanje zašto Ministarstvo financija i Porezna uprava ne utvrđuju nesrazmjer imovine i prijavljenog dohotka, kazala je zapitavši se također zbog čega Linić nije odgovorio tko to USKOK-u pune tri godine nije dostavio tražene podatke o Šegonu.

“Čime je Šegonov sin Toni, s primanjima od 459 tisuća kuna od 2005. do 2012. mogao kupiti nekretnine vrijedne više od 5,2 milijuna kuna i kako je taj njegov sin, prvu nekretninu, točnije pola stana zajedno s bratom uspio kupiti za 50 tisuća eura s 23 godine”, pitala se.

Ako Toni Šegon nije prijavio dohodak, nije na njega platio porez, a uspio je kupiti toliko nekretnina, onda je samo na svim nekretninama koje su u njegovom vlasništvu državni proračun oštetio za više od milijun kuna, zaključila je.

“Tko kontrolira tok novca obitelji Šegon, koja svake godine kupi nekretnine u vrijednosti više od milijun kuna”, pitala se.

[infopunkt 7737 4]

‘Pomoćnik’ je, tvrdi Tireli, samo posljedica neodgovornosti ministra Slavka Linića koji je, kako je rekla, bio najglasniji dok je vikao da trebamo hvatati lopove, a sam se, kaže, nije potrudio napraviti ni jedan korak u smjeru onih koji su mu bili na dohvat ruke.

Odlukom premijera ‘Slučaj Pomoćnik’ je, kako izgleda završen, a mi bismo kao građani trebali biti sretni odlukom i visokom moralnosti vladajućih, ustvrdila je Tireli i poručila kako bi zapravo taj slučaj tek sada konačno morao dobiti svoj epilog i početak.

[infopunkt 7737 7]

Podijeli

Odgovori

Top