Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Tko je najviše profitirao nakon prodaje Mercatora

Slovenska skupina za proizvodnju piva i mineralnih voda Pivovarna Laško (PL) najviše je profitirala od prodaje većinskog paketa Mercatora koncernu Agrokor jer su njezine dionice porasle za 44 posto te nastavljaju rasti, piše u srijedu poslovni dnevnik “Finance”.

Slovenska skupina za proizvodnju piva i mineralnih voda Pivovarna Laško (PL) najviše je profitirala od prodaje većinskog paketa Mercatora koncernu Agrokor jer su njezine dionice porasle za 44 posto te nastavljaju rasti, piše u srijedu poslovni dnevnik "Finance".

Vrijednost do sada prezadužene grupacije koja je bila pred stečajem naglo se povećala jer je postala zanimljivija ulagačima, piše list. U četiri dana nakon prodaje vrijednost dionica PL-a na Ljubljanskoj burzi porasla je za 44 posto, a i dalje će rasti.

Direktor Pivovarne Laško (PL) Dušan Zorko izjavio je da se tvrtka uspješno razdužila kod banaka za 75,5 milijuna eura koliko je dobila od Agrokora za svoj skoro četvrtinski udio u Mercatoru. To predstavlja osnovu za buduću dokapitalizaciju i razgovore s potencijalnim investitorima.

Prije prodaje Mercatora, PL je bila zadužena kod banaka za 400 milijuna eura, pa se govorilo i o njezinu stečaju ako prodaja Mercatora ne bi uspjela.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.