Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Tko je najviše profitirao nakon prodaje Mercatora

Slovenska skupina za proizvodnju piva i mineralnih voda Pivovarna Laško (PL) najviše je profitirala od prodaje većinskog paketa Mercatora koncernu Agrokor jer su njezine dionice porasle za 44 posto te nastavljaju rasti, piše u srijedu poslovni dnevnik “Finance”.

Slovenska skupina za proizvodnju piva i mineralnih voda Pivovarna Laško (PL) najviše je profitirala od prodaje većinskog paketa Mercatora koncernu Agrokor jer su njezine dionice porasle za 44 posto te nastavljaju rasti, piše u srijedu poslovni dnevnik "Finance".

Vrijednost do sada prezadužene grupacije koja je bila pred stečajem naglo se povećala jer je postala zanimljivija ulagačima, piše list. U četiri dana nakon prodaje vrijednost dionica PL-a na Ljubljanskoj burzi porasla je za 44 posto, a i dalje će rasti.

Direktor Pivovarne Laško (PL) Dušan Zorko izjavio je da se tvrtka uspješno razdužila kod banaka za 75,5 milijuna eura koliko je dobila od Agrokora za svoj skoro četvrtinski udio u Mercatoru. To predstavlja osnovu za buduću dokapitalizaciju i razgovore s potencijalnim investitorima.

Prije prodaje Mercatora, PL je bila zadužena kod banaka za 400 milijuna eura, pa se govorilo i o njezinu stečaju ako prodaja Mercatora ne bi uspjela.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.