Tko je najbogatiji?

Tko je najbogatiji?

Pop diva Madonna zvijezda je koja najviše zarađuje na svijetu.

U prošloj je godini zaradila oko 125 milijuna dolara, čime je na Forbesovoj listi ‘prešišala’ redatelja Stevena Spielberga i popularnu Oprah koja je nekoliko godina zaredom zauzimala sami vrh ljestvice najbogatijih slavnih osoba.

Račun 55-godišnje pjevačice podebljao se zahvaljujući, većinom, njezinoj 305 milijuna dolara vrijednoj turneji MDNA, ali i prodajom njezine odjeće, parfema i drugim investicijama.

 

Odmah iza nje na ljestvici se smjestio Steven Spielberg, čiji je prošlogodišnji hit film ‘Lincoln’ pomogao povećati zaradu poznatog redatelja za 100 milijuna dolara do kraja lipnja 2013. No, čini se kako Spielberg i dalje ubire plodove svojih prošlih uspjeha, jer je dobar dio zaradio na račun starih hitova poput filmova ‘E.T.’ i ‘Jurski park’.

Madonnin uspjeh u 55. godini samo pokazuje ogromnu snagu uspješne glazbene karijere što dokazuje i činjenica da joj je njezina 30 godina mlađa kolegica Lady Gaga skoro za petama iako je pop diva na sceni skoro četiri desetljeća.

Sa svojih 80 milijuna dolara koje je većinom zaradila od svoje svjetske turneje ‘Born This Way Ball’, Lady Gaga smjestila se na devetom mjestu liste najbogatijih celebrityja.

Forbes je svoju listu slagao razgovarajući s menadžerima, agentima i ostalim ključnim ljudima u filmskoj i glazbenoj industriji kako bi mogao složiti listu slavnih ljudi koja bi obuhvatila njihovu zaradu od lipnja 2012 do lipnja 2013. Brojke ne podliježu porezima, postotku koji ide njihovim agentima ili ‘ostalim troškovima slavnih osoba’.

Madonnina prošlogodišnja zarada nadmašila je njezin vrhunac koji je bio 2009. godine kada je u džep spremila 110 milijuna dolara, no i dalje nije dostigla Oprah Winfrey koja je na prošlogodišnjoj listi zauzela prvo mjesto sa 165 milijuna dolara.

Kraljica malih ekrana na ovogodišnjoj je listi pala čak na 13. mjesto zaradivši ‘samo’ 77 milijuna dolara.

Na treće mjesto sa zarađenih 95 milijuna u prošloj godini smjestili su se autorica knjige ’50 nijansi sive’ E.L. James, radijski voditelj Howard Stern i producent Simon Cowell.

Među deset najbogatijih slavnih osoba nalazi se i televizijski voditelj Glenn Beck, producent ‘Transformersa’ Michael Bay te poznati pisac trilera James Patterson kojeg je Forbes imenovao najprodavanijim autorom svih vremena.

 Forbesova lista najbogatijih:

1. Madonna

2. Steven Spielberg

3. Simon Cowell

4. E.L. James

5. Howard Stern

6. James Patterson

7. Glenn Beck

8. Michael Bay

9. Lady Gaga

10. Jerry Bruckheimer

Podijeli

Odgovori

Top