Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Tko su najbolji poslodavci u Hrvatskoj?

Svečana dodjela nagrada Najbolji poslodavac za 2013. godinu održana je u četvrtak, 5. prosinca, u Zagrebu.

Svečana dodjela nagrada Najbolji poslodavac za 2013. godinu održana je u četvrtak, 5. prosinca, u Zagrebu.

Najboljim poslodavcima nagrade su dodijeljene temeljem rezultata istraživanja koje je portal MojPosao proveo između siječnja i studenog 2013., na gotovo 3.000 zaposlenika.
Cilj istraživanja, koje se provodi sedmu godinu za redom, je doznati u kojim je tvrtkama, prema ocjenama samih zaposlenika, najbolje raditi.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji velikih tvrtki (s 251 ili više zaposlenih) za 2013. godinu su:

1. dm-drogerie markt d.o.o.
2. Bipa d.o.o.
3. METRO Cash & Carry d.o.o.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji srednjih tvrtki (s više od 51 i manje od 250 zaposlenih) za 2013. godinu su:

1. Rhea d.o.o./ FedEx
2. Deichmann trgovina obućom d.o.o.
3. DHL International d.o.o.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji malih tvrtki (s više od 20 i manje od 50 zaposlenih) za 2013. godinu su:

1. iSTUDIO
2. IKEA Hrvatska d.o.o. za trgovinu
3. Novartis Hrvatska d.o.o.

Tvrtke u kojima je najbolje raditi dobile su u prosjeku veće ocjene u svim područjima istraživanja od ostalih tvrtki.

Bez obzira na veličinu tvrtke, sva tri najbolja poslodavca od prosjeka najviše odskaču po pitanju korporativne komunikacije.

Najbliže prosjeku kod velikih tvrtki ocijenjeno je zadovoljstvo radnim mjestom, kod srednjih tvrtki područje lojalnosti, a kod malih tvrtki to su međuljudski odnosi.

Prosječne ocjene po kategorijama za male, srednje i velike tvrtke u Hrvatskoj:

Svečanim dodjelama nagrada prethodilo je prezentacija rezultata istraživanja ‘Što motivira TOP managere?’ koje su proveli portal MojPosao i COTRUGLI Business School tijekom listopada 2013. godine.

U istraživanju su sudjelovali menadžeri koji su završili ili trenutno pohađaju MBA programe u COTRUGLI Business School. Dobiveni rezultati pokazali su da je najveći motivator top managera svakodnevni rad na sebi odnosno učenje, kojeg ističe 42% ispitanika, a slijedi izazovan posao (41%). Visoka plaća nalazi se tek na trećem mjestu – 6% ispitanika navodi upravo plaću kao poticaj za poslovni uspjeh.

Prije svečanosti predstavljena je i udruga ‘U4HR’ čija je svrha upravljanje, umrežavanje, učenje i unaprjeđivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj.

Projekt Najbolji poslodavci za 2013. godinu MojPosao je proveo u suradnji sa stručnim partnerom Selectio d.o.o., edukacijskim partnerom Cotrugli Business School i medijskim partnerima Liderom, Otvorenim radiom, tportalom i PoslovnimPulsom.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U potrazi ste za poslom? U suradnji s portalom posao.hr predstavljamo vam 10 atraktivnih poslovnih ponuda ovog tjedna. Sretno sa zapošljavanjem!

Marketing i prodaja

Gotovo 200 uzvanika slušalo je predavanja vodećih SEO eksperata u industriji. Najrelevantnija i najveća SEO zajednica u Hrvatskoj konačno se okupila na jednom mjestu,...

Edukacija

I trećeg dana održavanja TV marketa NEM Dubrovnik 2023 impresionirao je sudionike velikim izborom događaja i mogućnosti za sklapanje poslovnih poznanstava, uključujući šest okruglih...

Edukacija

Tvrtka Agilcon najavila je prvu online besplatnu akademiju Marketing Automation Academy by Agilcon  koja će započeti 19. lipnja.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.