Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

To je biznis – počeli su u Čakovcu, a sad osvajaju Hrvatsku

Mljekomat je opremljen vrhunskom elektronikom koja na mobitel dojavljuje i najmanju promjenu, od eventualnog pada ili rasta temperature, problema s novčanicama do podatka da je sve mlijeko prodano, te spremnike ponovno treba napuniti.

Mljekomat je opremljen vrhunskom elektronikom koja na mobitel dojavljuje i najmanju promjenu, od eventualnog pada ili rasta temperature, problema s novčanicama do podatka da je sve mlijeko prodano, te spremnike ponovno treba napuniti.

Na tržnici u Čakovcu postavili su mljekomat u čijim je spremnicima potrošačima ponuđeno mlijeko s farme obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Rešetar iz Kuršanca. Njihova ideja širi se i dalje – osim Čakovca, mljekomate će postaviti diljem Hrvatske, zasad njih 20-ak.

Nadmašio vlastita očekivanja

Mljekomat je opremljen vrhunskom elektronikom koja Rešetaru na mobitel dojavljuje i najmanju promjenu, od eventualnog pada ili rasta temperature, problema s novčanicama do podatka da je sve mlijeko prodano, te spremnike ponovno treba napuniti. Rešetar kaže da je prvi dan rada mljekomata (ovaj utorak) besplatno podijelio 260 litara mlijeka. Otkriva da ga je pomalo bilo strah što će potom uslijediti, no njegova su očekivanja, ističe, nadmašena, piše Poslovni dnevnik.

Uloženo se brzinski vraća

Nadao se da bi dnevno, dok se vijest o mljekomatu ne pročuje među kupcima, mogao prodati do 100-tinjak litara mlijeka. Međutim, proteklih su dana kupci svakodnevno ispraznili po cijeli spremnik, čiji kapacitet iznosi 200 litara, a litra neobranog mlijeka stoji šest kuna. Na farmi sada ima 55 grla koja dnevno u prosjeku proizvedu oko 900 litara mlijeka.

Mljekomat je, iznosi, platio 75.000 kuna, no već sada procjenjuje da bi za dva-tri mjeseca, nakon što sagleda učinak rada svog prvog mljekomata, mogao investirati u još jedan aparat. Proizvodnjom mlijeka Rešetar se bavi već godinama, do prošle godine obnašao je i dužnost predsjednika Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka.

Unatoč recesiji i niskoj otkupnoj cijeni mlijeka, lani je krenuo u modernizaciju farme kapaciteta 77 ležišta s modernim sustavom mužnje, a kupio je i 30 krava simentalske pasmine. Namjerava kroz iduće tri godine postići ukupni kapacitet farme. Sustav izravne prodaje mlijeka kroz mljekomate, kaže, najbolje je rješenje za manja gospodarstva kao što je njegovo, zbog značajno veće cijene koju dobije kroz taj model u odnosu na iznos koji farmerima plaćaju mljekare.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.