Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Tona ručno rađenih raviola pa-Šta za poduzetnički uzlet u sklopu projekta “Startaj Hrvatska”

Renata Burić je drugu sezonu projekta “Startaj Hrvatska” prepoznala kao priliku da svojoj obitelji osigura egzistenciju.

Na početku druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska”, kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, u prvoj emisiji Renata Burić iz Zagreba napravila je svoj poduzetnički iskorak. SPAR Hrvatska je od Renate naručio tonu proizvoda, odnosno 3000 pakiranja ručno rađenih raviola pa-Šta.

Renata Burić je drugu sezonu projekta “Startaj Hrvatska” prepoznala kao priliku da svojoj obitelji osigura egzistenciju. Ideja o proizvodnji raviola sinula joj je nakon što je ostala bez posla u ugostiteljstvu, a mirisi i okusi domaće tjestenine iz djetinjstva poslužili su kao inspiracija. Sa željom da ideju o proizvodnji domaćih, ručno rađenih raviola pretvori u poduzetničku stvarnost, Renata je bila spremna za savladavanje svih izazova koji su se pred njom na tom putu našli.

Iako se u projekt “Startaj Hrvatska” prijavila s jedinstvenim i zanimljivim proizvodom, pogon kućne radinosti u kakvom su se ravioli do tada proizvodili trebao je stasati u ozbiljnu proizvodnju. Lista promjena koje je Renata morala uvesti bila je duga, ekstenzivna i uključivala je uvođenje normativa, upoznavanje s pojmovima kontrolne liste, LOT broja te hvatanje u koštac s ispunjavanjem uvjeta bez kojih ne bi mogla nastaviti sudjelovanje u projektu.

Uz podršku stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska i potporu obitelji, Renatin pogon za proizvodnju tjestenine u konačnici je zadovoljio stroge uvjete, neophodne za plasman na police trgovačkog lanca. Obnovljen je dodatni objekt za skladištenje, kupljeni su strojevi te ishođene sve potrebne dozvole i certifikati. Zahvaljujući tome, SPAR Hrvatska je od Renate Burić naručio veliku količinu pa-Šta raviola što predstavlja velik uspjehu za ovako malu obiteljsku proizvodnju. Ravioli pa-Šta dolaze s tri punjenja – sir i pršut, tri vrste sira te sir i špinat, koji pojedinačno teže čak 50 grama što je jedinstven primjer na domaćem tržištu. Prilikom izrade, glavni sastojci se nabavljaju na domaćem tržištu i hrvatskog su porijekla.

Ravioli pa-Šta mogu se kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Uz Renatu, još je sedmero drugih dobilo jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova kroz projekt “Startaj Hrvatska”.

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan.

Lifestyle

Posla ima previše, plaće su manje, otkazi su postali kao dobar dan, a tenzije zbog situacije, k tome dodajte i globalnu situaciju pandemije, neminovne...

Novosti

Najveća odluka koju kompanija donosi upravo ona o imenovanju menadžera.

Ekonomija

Ciljevi rada UTIL-a su smanjenje troškova poslovanja industrije i održivi rast u skladu s ciljevima održivog razvoja poslovanja te unapređenje poslovnog i zakonodavnog okvira,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.