Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Nekretnine

Top deset gradova u kojima superbogati imaju nekretnine

U SAD-u, najveća koncentracija superbogatih stanovnika je u Aspenu.

New York je među superbogatima najpopularnije mjesto na svijetu za kupovinu nekretnine, prema novom izvješću tvrtke Altrata, prenosi Bloombergadria.com.

Ukupno 21.714 ljudi, čija je neto vrijednost ultravisoka (eng. ultra-high-net-worth – UHNW), odnosno onih koji vrijede više od 30 milijuna dolara, ima ili primarno ili sekundarno prebivalište u gradu, pokazalo je istraživanje.

Sljedeći po popularnosti su London i Hong Kong, gdje 15.907 i 15.175 najbogatijih ljudi na svijetu posjeduju domove.

 

U prvih pet gradova su Los Angeles i Miami, a sklonost bogatih da kupe sekundarni dom u Pekingu kinesku prijestolnicu stavlja jedno mjesto ispred Singapura.

Vrlo je velika vjerojatnost da oni koji žive u Monaku imaju vrlo bogate susjede. Jedan od svakih 39 UHNW pojedinaca je ili primarni stanovnik grada-države ili tamo posjeduje drugi dom.

U SAD-u, najveća koncentracija superbogatih stanovnika je u Aspenu. Tamo nekretninu posjeduje jedan na svakih 67 superbogataša, što znači da je u planinskom odmaralištu Colorado gustoću naseljenosti najbogatijih gotovo 15 puta veća nego u New Yorku. 

Američki gradovi dominiraju popisom najpopularnijih mjesta za posjedovanje nekretnine među bogatima, od 20 gradova s popisa na SAD otpada njih čak 14. Prema izvješću, to odražava veličinu tržišta bogatstva u zemlji i njezinu zemljopisnu i poslovnu raznolikost.

“Te karakteristike bogatima daju mogućnost da u potrazi za sekundarnim domom ostanu u zemlji, a ne da traže u inozemstvu”, navodi se u izvješću gdje se napominje kako to “odražava i trend koji je tijekom posljednjih godina rasprostranjen u SAD-u, a odnosi se na preseljenje u manje gradove.”

Pročitajte još:

Nekretnine

Razdoblje subvencioniranih stambenih kredita žele iskoristiti svi: kako kupci, tako i prodavatelji.

Ekonomija

Cilj programa  katastarskih izmjera građevinskih područja je osnivanje katastarskog operata katastra nekretnina i obnova, odnosno osnivanje zemljišnih knjiga temeljem provedenih katastarskih izmjera za nekretnine...

Nekretnine

Kupnja kvalitetne nekretnine na dobroj lokaciji uvijek je bila dobra investicija, s obzirom da se takve mogu brzo iznajmiti ili prodati.

Nekretnine

Dok u nekim gradovima na moru cijena kvadrata stana seže i do deset tisuća eura, u Slavoniji se za taj novac može kupiti i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.