Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Top GEWINN Image Ranking 2022: Falkensteiner ponovno broj 1 u Austriji

Peti put zaredom hotelska grupacija zasjela je na prvo mjesto u kategoriji “Leisure &Tourism”, a u ukupnom poretku, obiteljska tvrtka koja ove godine slavi 65. rođendan, također se popela za još jednu stepenicu –  s 14. na 13. mjesto i tako se pozicionirala na samom vrhu.

Po 27. put pretplatnici i registrirani čitatelji austrijskog poslovnog časopisa GEWINN odabrali su 100 brendova i tvrtki s najboljim imidžom na TOP GEWINN Image Rankingu. Osim toga, tvrtke s najboljom reputacijom birane su iz 15 sektora, a pobjednici su proglašeni u osam posebnih kategorija.

Rezultati Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) u 2022. također su impresivni. Peti put zaredom hotelska grupacija zasjela je na prvo mjesto u kategoriji “Leisure &Tourism”, a u ukupnom poretku, obiteljska tvrtka koja ove godine slavi 65. rođendan, također se popela za još jednu stepenicu –  s 14. na 13. mjesto i tako se pozicionirala na samom vrhu.

65 godina Falkensteinera

Povijest današnje Falkensteiner Michaeler Tourism Group započela je prije točno 65 godina s malim pansionom u Južnom Tirolu. Falkensteiner Club Funimation Katschberg, prvi hotel grupacije u Austriji otvoren je prije 25 godina. Danas je Falkensteiner najpoznatiji turistički brend u Austriji i uživa najveći stupanj povjerenja među Austrijancima.

“Vrlo smo ponosni i zahvalni na velikom povjerenju koje Austrijanci imaju u našu tvrtku i brend Falkensteiner”, kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.

“Ovogodišnji rezultat u TOP GEWINN Image Rankingu također je važna potvrda našeg puta i veliki poticaj da nastavimo dalje, radimo na našim projektima i još se snažnije pozicioniramo kao premium brend, ne gubeći iz vida naše korijene i obiteljsku atmosferu koja našu tvrtku čini posebnom za naše goste i naše zaposlenike”, dodao je.

Novi projekti

Tradicionalna tvrtka, koja je nakon 65 godina još uvijek u obiteljskom vlasništvu, uvijek je bila ključni diktator trendova za cjelokupnu turističku djelatnost.

FMTG Invest

U lipnju ove godine, primjerice, tvrtka je uspješno pokrenula vlastitu digitalnu investicijsku platformu –  FMTG Invest. Lansiranje ovog novog odjela turističke grupe popraćeno je osmom crowdfunding kampanjom.

Falkensteiner uspješno koristi crowdinvesting kao strategiju financiranja od 2016. te je u posljednje vrijeme uspio oboriti nekoliko rekorda u ovom području. 

Osma kampanja, koja je završila krajem srpnja, ponovno je polučila veliki uspjeh s preko 8 milijuna eura prikupljenog kapitala. Između ostalog, sredstva se slijevaju u nadogradnju postojećih kuća, razvoj strategije održivosti na razini cijele grupe i unapređenje digitalizacije u tvrtki. Interes investitora je toliki da je sljedeća kampanja već planirana za početak listopada.

Falkensteiner Hotel Montafon

Još jedan projekt je u završnoj fazi u Vorarlbergu: Falkensteiner Hotel Montafon, prvi hotel s pet zvjezdica u regiji koji će biti otvoren krajem prosinca.

Hotel je smješten na planini Golm Adventure, usred jedinog austrijskog CO2 neutralnog skijališta, koji će se prije svega svidjeti obiteljima, a bit će i ‘projekt svjetionik’ za cijelu grupu.

U suradnji s illwerken vkw, najvećim pružateljem energetskih usluga u Vorarlbergu, hotel ima jasan fokus na opskrbu obnovljivom energijom, kako u građevinarstvu tako i u operativi. Na primjer, već je moguće rezervirati zelene površine i tako dati doprinos gospodarenju energijom koje je prihvatljivo za okoliš i štedi resurse.

Osim toga, hotel nudi obiteljski i program aktivnosti s fokusom na eko-zabavu i razmazit će svoje goste svih dobnih skupina visokokvalitetnim kulinarskim konceptom s regionalnim fokusom.

Našim Falkensteiner Hotelom Montafon činimo korak dalje u budućnost turizma. Zajedno s našim partnerom, Vorarlberger Illwerke, najboljim partnerom u proizvodnji obnovljive energije,  razvili smo koncept kojim našim gostima ne nudimo sam prekrasan odmor u krajoliku iz snova, već i poslujemo odgovorno te čuvamo resurse i prakticiramo ‘nježni’ turizam”, kaže Michaeler o najnovijem hotelu FMTG-a.

Pročitajte još:

Lifestyle

Što učiniti ako ste na radnom mjestu okruženi ljudima koji su skloniji negativnim tračevima? Što ako ste meta upravo vi?

Ljudski resursi

Tema aktualne epizode Koordinacije je zaštita na radu. Gotovo svakodnevno dolazi od velikog broja ozljeda na radu, a često ozljede završe i sa smrtnim...

Energetika

Tvrtki Supernova projekti d.o.o. kao nositelju projekta dodijeljena su bespovratna sredstva za projekt povećanja korištenja obnovljivih izvora energije u vlastitim trgovačkim centrima u Hrvatskoj,...

Poduzeća

Drago Cota ima bogato iskustvo u upravljanju i poslovnom savjetovanju koje je stekao u više od 7 godina profesionalnog rada u multinacionalnim kompanijama kao...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.