Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Top GEWINN Image Ranking 2022: Falkensteiner ponovno broj 1 u Austriji

Peti put zaredom hotelska grupacija zasjela je na prvo mjesto u kategoriji “Leisure &Tourism”, a u ukupnom poretku, obiteljska tvrtka koja ove godine slavi 65. rođendan, također se popela za još jednu stepenicu –  s 14. na 13. mjesto i tako se pozicionirala na samom vrhu.

Po 27. put pretplatnici i registrirani čitatelji austrijskog poslovnog časopisa GEWINN odabrali su 100 brendova i tvrtki s najboljim imidžom na TOP GEWINN Image Rankingu. Osim toga, tvrtke s najboljom reputacijom birane su iz 15 sektora, a pobjednici su proglašeni u osam posebnih kategorija.

Rezultati Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) u 2022. također su impresivni. Peti put zaredom hotelska grupacija zasjela je na prvo mjesto u kategoriji “Leisure &Tourism”, a u ukupnom poretku, obiteljska tvrtka koja ove godine slavi 65. rođendan, također se popela za još jednu stepenicu –  s 14. na 13. mjesto i tako se pozicionirala na samom vrhu.

65 godina Falkensteinera

Povijest današnje Falkensteiner Michaeler Tourism Group započela je prije točno 65 godina s malim pansionom u Južnom Tirolu. Falkensteiner Club Funimation Katschberg, prvi hotel grupacije u Austriji otvoren je prije 25 godina. Danas je Falkensteiner najpoznatiji turistički brend u Austriji i uživa najveći stupanj povjerenja među Austrijancima.

“Vrlo smo ponosni i zahvalni na velikom povjerenju koje Austrijanci imaju u našu tvrtku i brend Falkensteiner”, kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.

“Ovogodišnji rezultat u TOP GEWINN Image Rankingu također je važna potvrda našeg puta i veliki poticaj da nastavimo dalje, radimo na našim projektima i još se snažnije pozicioniramo kao premium brend, ne gubeći iz vida naše korijene i obiteljsku atmosferu koja našu tvrtku čini posebnom za naše goste i naše zaposlenike”, dodao je.

Novi projekti

Tradicionalna tvrtka, koja je nakon 65 godina još uvijek u obiteljskom vlasništvu, uvijek je bila ključni diktator trendova za cjelokupnu turističku djelatnost.

FMTG Invest

U lipnju ove godine, primjerice, tvrtka je uspješno pokrenula vlastitu digitalnu investicijsku platformu –  FMTG Invest. Lansiranje ovog novog odjela turističke grupe popraćeno je osmom crowdfunding kampanjom.

Falkensteiner uspješno koristi crowdinvesting kao strategiju financiranja od 2016. te je u posljednje vrijeme uspio oboriti nekoliko rekorda u ovom području. 

Osma kampanja, koja je završila krajem srpnja, ponovno je polučila veliki uspjeh s preko 8 milijuna eura prikupljenog kapitala. Između ostalog, sredstva se slijevaju u nadogradnju postojećih kuća, razvoj strategije održivosti na razini cijele grupe i unapređenje digitalizacije u tvrtki. Interes investitora je toliki da je sljedeća kampanja već planirana za početak listopada.

Falkensteiner Hotel Montafon

Još jedan projekt je u završnoj fazi u Vorarlbergu: Falkensteiner Hotel Montafon, prvi hotel s pet zvjezdica u regiji koji će biti otvoren krajem prosinca.

Hotel je smješten na planini Golm Adventure, usred jedinog austrijskog CO2 neutralnog skijališta, koji će se prije svega svidjeti obiteljima, a bit će i ‘projekt svjetionik’ za cijelu grupu.

U suradnji s illwerken vkw, najvećim pružateljem energetskih usluga u Vorarlbergu, hotel ima jasan fokus na opskrbu obnovljivom energijom, kako u građevinarstvu tako i u operativi. Na primjer, već je moguće rezervirati zelene površine i tako dati doprinos gospodarenju energijom koje je prihvatljivo za okoliš i štedi resurse.

Osim toga, hotel nudi obiteljski i program aktivnosti s fokusom na eko-zabavu i razmazit će svoje goste svih dobnih skupina visokokvalitetnim kulinarskim konceptom s regionalnim fokusom.

Našim Falkensteiner Hotelom Montafon činimo korak dalje u budućnost turizma. Zajedno s našim partnerom, Vorarlberger Illwerke, najboljim partnerom u proizvodnji obnovljive energije,  razvili smo koncept kojim našim gostima ne nudimo sam prekrasan odmor u krajoliku iz snova, već i poslujemo odgovorno te čuvamo resurse i prakticiramo ‘nježni’ turizam”, kaže Michaeler o najnovijem hotelu FMTG-a.

Pročitajte još:

Poduzeća

Od Infobipovog puta od startupa do jednoroga, do gradnje globalnog startupa i najveće coworking zajednice u regiji – Amir Babović, suosnivač Wespa Spaces i...

Ekonomija

Stanje internetske trgovine u modnom sektoru potrebno je promatrati u kontekstu cjelokupne geopolitičke situacije koja je utjecala na sve industrije i različite poslovne aspekte.

Marketing i prodaja

U prijevodu, svaki četvrti čovjek danas kupuje online.

Komunikacija

Važno je u takvim situacijama ostati miran i ne dopustiti da situacija eskalira.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.