Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Traže se zaposlenici s ‘četrdesetogodišnjom diplomom!

‘Motorola ne želi više zapošljavati inženjere s četverogodišnjom diplomom, tražimo da naši zaposlenici imaju četrdesetogodišnju diplomu’, riječi su Chrisa Galvina, menadžera u Motoroli.

'Motorola ne želi više zapošljavati inženjere s četverogodišnjom diplomom, tražimo da naši zaposlenici imaju četrdesetogodišnju diplomu', riječi su Chrisa Galvina, menadžera u Motoroli.

Iz njegovih riječi vrlo lako se može zaključiti što cjeloživotno učenje pozdrazumijeva, no krenimo s definicijom samog pojma.

Pojam cjeloživotnog učenja podrazumijeva sve aktivnosti  vezane za učenje koje se odvijaju tijekom cijelog života jednog pojedinca. Ono počinje rođenjem čovjeka, a završava tek u njegovoj starosti.

Glavni cilj cijelog procesa je unapređenje znanja, vještina i ostvarenja individualnih ciljeva, bilo profesionalnih ili osobnih.

Često se pojam cjeloživotnog učenja miješa s pojmom cjeloživotnog obrazovanja. Obrazovanje obuhvaća organizirano učenje koje se odvija kroz obrazovne institucije, a učenje je širi koncept koji uključuje nenamjerno, spontano stjecanje znanja kroz životne situacije i okolnosti.

1. Formalno obrazovanje – obrazovanje koje se provodi u različitim akreditiranim obrazovnim institucijama prema odobrenim programima, nakon čega se stječu priznate diplome i kvalifikacije. Osim što obuhvaća kronološki određeno obrazovanje mlađe osobe, također se odnosi na i na formalno obrazovanje odraslih.

2. Neformalno obrazovanje – odnosi se na obrazovanje koje ne dovodi do stjecanja novih kvalifikacija (diploma ili napredovanja na kvalifikacijskoj ljestvici).

3. Informalno učenje – učenje koje nastaje iz dnevnih aktivnosti vezanih uz posao, obitelj, prijatelje. Odnosno nenamjerno ‘životno’ učenje.

Cjeloživotno učenje uključuje učenje koje se odvija u okviru formalnog i neformalnog obrazovanja te informalno učenje.

Budući da se okruženje brzo mijenja, te poslodavci sve manje pozornosti obraćaju na formalno obrazovanje, potrebno se osvijestiti o važnosti cjeloživotnog učenja, napredovanja odnosno učenja novih te usavršavanja postojećih vještina i znanja.

Prednosti cjeloživotnog učenja i ulaganja u znanje su mnoge. Dok s jedne strane pojedinac povećava konkurentnost na tržištu rada, s druge strane ojačava samopouzdanje, razvija kreativnost, komunikacijske i prezentacijske vještine koje se prema istraživanjima naglašavaju kao sve važnije vještine kvalitetnih zaposlenika.

Povećajte svoje kompetencije usavršavanjem prezentacijskih vještina  i to uz povoljniju cijenu tečaja. Učilište Kastrapeli za prijavu putem EduCentar portala omogućuje 30% popusta za studente i nezaposlene osobe za trening prezentacijskih vještina.

Poznavanje jezika je neizostavan temelj konkurentnosti na tržištu rada stoga upišite tečaj engleskog jezika uz 20% popusta u Angli školi stranih jezika, dok svoje informatičke vještine ‘izbrusite’ na Pučkom otvorenom učilištu uz 500 kuna popusta.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Od 24. siječnja do 2. veljače održan je online sajam sezonskih poslova Sezonac.hr, najveći virtualni susret poslodavaca u potrazi za kvalitetnim sezonskim radnicima te...

Ljudski resursi

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Komentari

Korupcija je pošast koje nisu pošteđene članice Europske unije, ali ni njezine krovne institucije.

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.