Traži se 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u Srednjoj Europi

Traži se 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u Srednjoj Europi

U natječaju mogu sudjelovati tehnološke tvrtke s područja Srednje Europe (Albanija, BiH, Bugarska, Crna Gora Češka, Estonija, Hrvatska, Litva, Latvija, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija).

Cilj projekta, koji se u Srednjoj Europi provodi već 15. godina za redom, je formiranje ljestvice 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom, zatim ljestvice „Zvijezde u usponu“ te ljestvice „Velikih 5“. Natječaj, na kojeg se moguće prijaviti putem slijedećeg linka Fast 50 prijave, bit će otvoren do 17. srpnja 2014., dok će rang ljestvice tvrtki s najbržim rastom i pobjednici ovogodišnjeg natječaja biti objavljeni u listopadu.

Kriteriji:

50 najbrže rastućih (Fast 50):

– Tvrtke čiji je prihod u svakoj od proteklih pet godina (2009. – 2013.) prelazio 50. 000 eura

– Tvrtke čije se sjedište nalazi se u jednoj od zemalja Srednje Europe (Albanija, BiH, Bugarska, Crna Gora Češka, Estonija, Hrvatska, Litva, Latvija, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija)

– Tvrtke koje razvijaju ili proizvode vlastitu tehnologiju ili ulažu značajan iznos sredstava u istraživanje i razvoj

– Tvrtke koje nisu predstavništva, odnosno nisu u većinskom vlasništvu neke druge tvrtke

Zvijezde u usponu

U ovoj kategoriji Deloitte rangira tvrtke koje posluju od 3 do 5 godina, pri čemu im prihod u svakoj pojedinoj godini prelazi 30.000 eur.

Velikih 5

Ovamo ulaze tvrtke čiji su prihodi u 2013. prešli 25 milijuna eura te zadovoljavaju sve ostale kriterije navedene u kategoriji 50 najbrže rastućih.

Više informacija o kriterijima koje je potrebno zadovoljiti za sudjelovanje u natječaju moguće je pronaći na slijedećem linku: Fast 50 kriteriji.

Hrvatske su tvrtke na prošlogodišnjem natječaju ostvarile zapažen uspjeh te ih se čak četiri uspjelo uvrstiti na Deloitteovu ljestvicu, a radilo se o Webtehu, Infinumu, Five Minutes (Pet minuta) i Monu.

Tvrtke koje se prijave na srednjoeuropski natječaj automatski sudjeluju i u Deloitte EMEA Technology Fast 500.

Podijeli

Odgovori

Top