Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Treća po redu investicija Invera Private Equity Funda u regiji

Invera Private Equity Fund, privatni dionički fond sa sjedištem u Nizozemskoj, investirao je u hrvatski brend Kompare.

Invera Private Equity Fund, privatni dionički fond sa sjedištem u Nizozemskoj, investirao je u hrvatski brend Kompare. Ovo je treća investicija Invera Private Equity Funda u regiji, odmah nakon ulaska u hrvatsku tvrtku Metamorfoza poznatu po svjetski uspješnoj franšizi Muzeja iluzija i slovensku tvrtku Marles koja je najveći i najstariji regionalni proizvođač montažnih kuća i drugih objekata.

Osnivači tvrtke Kompare Emil Franjčec, Ozren Papić, Nikša Tomulić i direktorica Marjeta Tomulić Vehovec i nakon investicije nastavljaju voditi poslovanje i ostaju u vlasničkoj strukturi poduzeća. Invera Equity Partners i postojeći vlasnici dokapitalizirat će tvrtku, a taj će se značajni priljev kapitala uložiti u daljnji razvoj digitalnih usluga na hrvatskom tržištu i zapošljavanje novih kadrova u području marketinga i razvoja proizvoda.

Komparativna prednost

Kompare je na Hrvatskom tržištu prisutan od 2012. godine, a posluje kroz dvije tvrtke, Kompare online d.o.o. i Custodia d.o.o., tvrtku kći u stopostotnom vlasništvu koja je najveći hrvatski distributer u osiguranju za fizičke osobe. Kompare ima urede u Rijeci i Osijeku, a uskoro otvaraju i ured u Zagrebu. Sjajan tim čini više od 150 uglavnom mladih stručnjaka.

Putem web stranice kompare.hr i uz pomoć vrsnih i educiranih agenata, korisnici mogu odabrati, usporediti i kupiti zdravstveno osiguranje, osiguranje vozila, internet, TV programe i mobilne tarife koje im najviše odgovaraju. Sve se to korisniku nudi uz uštede i dodatne pogodnosti, a bez komplikacija poput odlazaka u poslovnice, čekanja ili pretraživanja web stranice u potrazi za uvjetima pisanima malim slovima.

Kupnja se može obaviti s bilo kojeg mjesta na kojem postoji pristup internetu, a za sve kupljene usluge dokumenti odmah stižu na email. Kompare surađuje sa svim ponuđačima usluga na tržištu  i tako svojim korisnicima nudi veliku bazu informacija na jednom mjestu, a samim time i uštedu vremena i novca, dok je usluga za sve korisnike potpuno besplatna.

Rast i razvoj

Invera Private Equity Fund u ovu investiciju ulazi s namjerom daljnjeg širenja tvrtke Kompare na hrvatskom i regionalnom tržištu u segmentima u kojima već danas posluje, kao i s namjerom diverzifikacije i otvaranja novih poslovnih vertikala. Ova investicija pomoći će Kompareu da se transformira u moderniju i atraktivniju tvrtku i proširi paletu usluga.

Slaven Kordić – izvršni partner tvrtke Invera Equity Partners

“Budući da su ulagači u Inveru Europski investicijski fond, Europska banka za obnovu i razvoj, Erste plavi mirovinski fond, PBZ Croatia osiguranje mirovinski fond i Raiffeisen mirovinski fond, Kompare je dobio potvrdu investitora da razvija poslovanje u pravom smjeru. Dobivanje svježih sredstava kroz dokapitalizaciju poduzeću će omogućiti brzi razvoj novih proizvoda, digitalizaciju poslovnih procesa, financijsku stabilnost i zapošljavanje novih talenata za planirani rast”, izjavio je Slaven Kordić, izvršni partner tvrtke Invera Equity Partners.

Invera nas je podržala u planovima za širenje brenda Kompare koji uključuju nove usluge u osiguranju i otvaranje novih vertikala kroz širu ponudu financijskih usluga. Plan nam je i širenje na zemlje regije u kojima postoji interes za ovakve usluge i to namjeravamo realizirati u vrlo skorom razdoblju. U procesu smo širenja tima i zapošljavanja dodatnih stručnjaka na svim razinama i u svim segmentima poslovanja”, izjavio je Nikša Tomulić, suosnivač tvrtke Kompare.

Kompare u sljedećih godinu dana planira zaposliti više od trideset novih djelatnika, a u tijeku je regrutiranje za pozicije Cheif Marketing Officera (CMO), Senior Product Developera i Cheif Operating Officera (COO).


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.