Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Treći DroneDays: Nova perspektiva dronova u poljoprivredi i šumarstvu

DroneDays 2023 je treće izdanje međunarodnog skupa o bespilotnim letjelicama koji će se održati 4. i 5. svibnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu.

DroneDays 2023 je treće izdanje međunarodnog skupa o bespilotnim letjelicama koji će se održati 4. i 5. svibnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu. Događaj će okupiti brojne stručnjake iz akademske zajednice, poduzetništva i industrije koji će predstaviti nove tehnologije i izazove u primjeni bespilotnih letjelica. Pored pozvanih predavanja, ovogodišnji posjetitelji će imati priliku sudjelovati u panel raspravama o društvenoj prihvaćenosti bespilotnih letjelica, te o inovacijama i poduzetničkim prilikama vezanim za dronove. Svi posjetitelji FER-a imat će priliku posjetiti izložbeni prostor gdje će poduzeća predstaviti svoje najnovije usluge i proizvode, a tehničke demonstracije novih tehnologija za dronove održat će se u letačkoj zoni.

DroneDays 2023 organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), a skup je sufinanciran iz Horizon Europe projekta AeroSTREAM te Interreg projekta MARBLE.

Treće izdanje DroneDaysa fokusirat će se na primjenu dronova u poljoprivredi, šumarstvu i logistici. Brojne primjene dronova kao što su pregledavanje velikih površina zemlje, određivanje kvalitete tla, praćenje rasta biljaka, detekcija štetnika na usjevima, te prikupljanje podataka o klimatskim uvjetima, uvelike će unaprijediti poljoprivredu kakvu poznajemo danas. Osim toga, dronovi su koristan alat u sprječavanju požara i suša, pošumljavanju i nadgledanju bioraznolikosti te dostavi lijekova i hrane u nedostupna područja.

Prvi skup održao se u Zagrebu na FER-u, a drugi u Biogradu na Moru. Ove godine u Zagrebu očekujemo preko 150 registriranih posjetitelja predavanja i demonstracija te oko 2000 posjetitelja sajma poduzeća.

Registracije su otvorene i trenutačno dostupne po promotivnoj cijeni putem sustava Entrio.

Više o događaju možete pronaći na službenoj web stranici: http://dronedays.fer.hr/

Pročitajte još:

Edukacija

Regionalna konferencija Consumer Rules Summit održat će se 24. i 25. travnja u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu.

Poduzeća

Do prije pet godina na našim područjima matematika nije išla u prilog automatizaciji - omjer cijene koštanja i održavanja automatiziranih sustava u usporedbi s...

Poduzeća

RC Europe podnio je zahtjev za ishođenjem građevinske dozvole za izgradnju distributivno-logističkog centra u gospodarskoj zoni Bobovica u Samoboru.

Ekonomija

Precizna poljoprivreda je relativno nova grana poljoprivrede koja služi kao nadopuna i korekcija konvencionalnoj poljoprivredi tako da omogućuje detaljan i sveobuhvatan pogled na poljoprivrednu...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.