Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Nekretnine

Trendovi u kupnji nekretnina u Hrvatskoj 2021.

Kupnja nekretnine u Hrvatskoj smatra se dobrom investicijom za mnoge strane državljane.

Hrvatska je relativno mala zemlja s gotovo 6 000 kilometara obale. To je jedinstvena i gotovo neurbanizirana obala u srcu Europe. Kupnja nekretnine u Hrvatskoj smatra se dobrom investicijom za mnoge strane državljane. Međutim, prema istraživanjima, samo 3% stranaca odlučuje ulagati u područje oko glavnog grada Zagreba, dok ostatak odlučuje o ulaganju u nekretnine na obali

Kako odabrati nekretninu u Hrvatskoj?

Prekrasni krajolici i izvrstan geografski položaj čine Hrvatsku lako dostupnom iz svih glavnih europskih gradova. Iako većina ulaganja u nekretnine ima određeni stupanj povezanog rizika, ovo je jedno od najbrže rastućih tržišta nekretninama u Europi. Zgrade smještene u povijesnim središtima istarskih i dalmatinskih gradova zabilježile su porast prodajnih cijena jer strane kupce jako privlači mogućnost posjedovanja jedinstvenih povijesnih kamenih građevina. Međutim, kako stare gradske jezgre postaju sve skuplje, investitori traže područja oko povijesnih središta, kao i kopnene i ruralne dijelove, kako bi dobili bolju vrijednost za novac. Zbog ogromnog interesa, kojeg su strani kupci pokazali za tipične dalmatinske kamene kuće u unutrašnjosti regije, njih je prilično teško pronaći. Alternativa su ruralna mjesta u Hrvatskoj idealna za ulaganje u kuću iz snova jer imaju umjerenu klimu s puno sunca, prozračnih noći i prirodnih ljepota. 

Koliko je teško pronaći idealnu nekretninu u Hrvatskoj?

Građani EU-a sada mogu kupovati pod istim uvjetima kao i lokalni Hrvati, dok se kupnja imovine u Hrvatskoj za građane koji nisu članice EU-a regulira načelom uzajamnosti. Znači da se nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora ugovor podnosi nadležnom ministarstvu zajedno s određenom dokumentacijom. Kada Ministarstvo izda pristanak, slijedi upis vlasništva. Za strance koji ne govore hrvatski jezik, najlakši put do kupnje nekretnine je proći agenciju koja ima osoblje koje govori njihov jezik. Cijeli ovaj postupak može se pojednostaviti angažiranjem agenta za prodaju nekretnina koji će pronaći željenu nekretninu i napraviti potrebnu birokraciju. 

Na kraju, očekuje se da će hrvatsko tržište nekretnina ponovno ojačati u drugoj polovici 2021. godine, jer se gospodarstvo vraća rastu. Jednom kada se odlučite za nekretninu u Hrvatskoj za kupnju, zakoni mogu biti izazovni i zato je toliko važno angažirati stručnjake s lokalnim znanjem koji će vam pomoći u procesu. Vrlo korisne informacije možete pronaći na sljedećem linku: https://croatiarealestates.com/.

Pročitajte još:

Lifestyle

Stvari oko nas imaju jedan nedostatak - brzo se akumuliraju.

Nekretnine

Iako statistika cijena ide u prilog kupnji kuće, stanovi su većini kupaca i dalje primarna opcija.

Nekretnine

Kraj ljetnog perioda za većinu studenata već tradicionalno označava razdoblje intenzivne potrage za stanovima za najam u kojima će boraviti predstojeću akademsku godinu.

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Zagreb tijekom ožujka ostao najtraženiji grad za kupnju stanova, a osim velike potražnje zabilježene su i nešto...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.