Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Tri milijarde kuna teške investicije u turizmu

OKo dvije milijarde kuna bi trebale biti privatne investicije. HBOR nudi posebne kreditne uvjete za financiranje projekata u turizmu, uz kamate od 2, 3 i 5 posto, rok otplate od 17 godina uz četiri godine počeka

OKo dvije milijarde kuna bi trebale biti privatne investicije. HBOR nudi posebne kreditne uvjete za financiranje projekata u turizmu, uz kamate od 2, 3 i 5 posto, rok otplate od 17 godina uz četiri godine počeka

Ministar turizma Veljko Ostojić najavio je da će investicije u turizam ove godine biti gotovo tri milijarde kuna, što je dvostruko više nego 2012. godine.

“Ove ćemo godine u turizam investirati između 2,6 milijardi kuna i 3 milijarde kuna, što je gotovo dvostruko više nego prošle godine kada je investirano 1,6 milijardi kuna”, reka je Ostojić novinarima u Splitu u stanci Proinvesta – predstavljanju ključnih Vladinih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva.

Po Ostojićevim riječima, u ukupnim ovogodišnjim ulaganjima u turizam oko dvije milijarde kuna bi trebale biti privatne investicije.

Istaknuo je i dobru suradnju Ministarstva turizma i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), koja nudi posebne kreditne uvjete za financiranje projekata u turizmu, uz kamate od 2, 3 i 5 posto, rok otplate od 17 godina uz četiri godine počeka. To je nešto što je pokrenulo investicijski interes u zemlji i što su prepoznali prije svega domaći turistički radnici i hotelijeri, kazao je Ostojić.

Najavio je i kako će za desetak dana biti predstavljena nova kreditna linija za male i srednje poduzetnike u turizmu, program kojeg Ministarstvo turizma priprema u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, HBOR-om i HAMAG-om.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.