Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Tri milijarde kuna teške investicije u turizmu

OKo dvije milijarde kuna bi trebale biti privatne investicije. HBOR nudi posebne kreditne uvjete za financiranje projekata u turizmu, uz kamate od 2, 3 i 5 posto, rok otplate od 17 godina uz četiri godine počeka

OKo dvije milijarde kuna bi trebale biti privatne investicije. HBOR nudi posebne kreditne uvjete za financiranje projekata u turizmu, uz kamate od 2, 3 i 5 posto, rok otplate od 17 godina uz četiri godine počeka

Ministar turizma Veljko Ostojić najavio je da će investicije u turizam ove godine biti gotovo tri milijarde kuna, što je dvostruko više nego 2012. godine.

“Ove ćemo godine u turizam investirati između 2,6 milijardi kuna i 3 milijarde kuna, što je gotovo dvostruko više nego prošle godine kada je investirano 1,6 milijardi kuna”, reka je Ostojić novinarima u Splitu u stanci Proinvesta – predstavljanju ključnih Vladinih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva.

Po Ostojićevim riječima, u ukupnim ovogodišnjim ulaganjima u turizam oko dvije milijarde kuna bi trebale biti privatne investicije.

Istaknuo je i dobru suradnju Ministarstva turizma i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), koja nudi posebne kreditne uvjete za financiranje projekata u turizmu, uz kamate od 2, 3 i 5 posto, rok otplate od 17 godina uz četiri godine počeka. To je nešto što je pokrenulo investicijski interes u zemlji i što su prepoznali prije svega domaći turistički radnici i hotelijeri, kazao je Ostojić.

Najavio je i kako će za desetak dana biti predstavljena nova kreditna linija za male i srednje poduzetnike u turizmu, program kojeg Ministarstvo turizma priprema u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, HBOR-om i HAMAG-om.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.