Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Turistička ponuda Požeško-slavonske županije predstavila se Kvarneru

Najmanje je pet razloga za posjet Požeško-slavonskoj županiji.

Najmanje je pet razloga za posjet Požeško-slavonskoj županiji. U to su se mogli uvjeriti svi koji su posjetili WineRi festival u Rijeci u okviru kojeg je ova županija predstavila novu turističku ponudu. Uskoro vrata otvara prvi Muzej bećarca, novootvoreni luksuzni kampovi spajaju prirodu i gostoljubivost, biciklizam je povezan s hedonizmom, gastronomija je iznad svih očekivanja, a tamo je smješteno najnagrađivanije vinogorje u Hrvatskoj.

S više od trideset vinarija na tri vinske ceste – Vinogorje Požega – Pleternica, Vinogorje Pakrac i najpoznatije hrvatsko Vinogorje Kutjevo, ovaj kraj privlači istinske ljubitelje vina, a s čak 111 planinarskih i biciklističkih staza omiljena je destinacija rekreativaca i sportaša.

„Uz ravničarske terene tu su šumoviti predjeli i brdski usponi idealni za održavanje utrka u brdskom biciklizmu, a našom županijom prolaze tri državne i 43 županijske ciklo rute, a najtraženiji biciklistički programi su oni koji spajaju hedonizam i rekreaciju“, kazao je Igor Marač, vlasnik turističke agencije Luks Bike Adventure iz Požege.

Maja Jakobović Vukušić, direktorica županijske turističke zajednice pozvala je Riječane da već u prvom tjednu svibnja dođu na Dane okusa Zlatne Slavonije kada osam ugostiteljskih objekata nudi vrhunske slavonske specijalitete po promotivnoj cijeni menija od samo 75 kuna.

„Domaći gosti iznimno su nam važni, a o tome govori i podatak da više od 70 posto turista u našoj županiji dolaze iz Hrvatske. Osim u luksuznim vilama i u vrhunski uređenim kampovima okruženih prekrasnom prirodom, za potpuni doživljaj Slavonije preporučamo smještaj kod domaćina gdje ćete najbolje osjetiti našu gostoljubivost i uživati u slavonskom stilu života“, istaknula je direktorica TZ Požeško-slavonske županije, koja ima čak pet planina, ali i pet atraktivnih gradova Lipik, Pakrac, Požegu, Kutjevo i Pleternicu.

„Osim atraktivne vinske ceste čijim se vinima i hrastovim bačvama prema legendi oduševila i vlasnica šampanjske kuće madam Clicquot, Pleternica je poznato marijansko svetište Gospe od suza“, kazao je Hrvoje Strnak iz TZ grada Pleternice te najavio otvorenje jedinog Muzeja bećarca.

Tomislav Galić, predstavnik TZ općine Velika kazao je kako je Velika bogato kulturno središte koje njeguje folklornu baštinu i slavonske običaje i najavio je atraktivnu manifestaciju Najduži stol, koja se krajem svibnja održava u okviru smotre folklora.

 


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.