Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Turistička zajednica Ličko-senjske županije u Varšavi predstavila vrhunsku ponudu

U središtu poljske metropole Turistička zajednica Ličko-senjske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organizirala je posebnu prezentaciju za šezdesetak novinara i predstavnika putničkih agencija.

U središtu poljske metropole Turistička zajednica Ličko-senjske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organizirala je posebnu prezentaciju za šezdesetak novinara i predstavnika putničkih agencija.

Uz njih na prezentaciji su bile predstavnice Veleposlanstva Republike Hrvatske u Poljskoj Ana Kodrić Gagro i Ana Petrinović te direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj Małgorzata Kowalska.

„Ličko-senjska županija nudi bijeg od užurbanog života i opuštajući odmor. Tu se možete ponovno povezati s prirodom i pronaći mir, bilo da volite planine, rijeke ili more. Poljaci su nam iznimno dragi gosti i sve je više vaših sunarodnjaka koji otkrivaju našu destinaciju“, istaknuo je Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije u prepunoj dvorani hotela Warsaw Presidential.

Uz njegovog pomoćnika Hrvoja Mudrovčića, u Varšavu su doputovali Marijana Lulić, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i turizam Ličko-senjske županije, Mile Milković, ravnatelj Razvojnog centra Like i poznati hrvatski chef Dino Galvagno, koji je gradski asfalt zamijenio životom u Lici.

Predstavljanje Turističke zajednice Ličko-senjske županije u Varšavi – Dino Galvagno
Doživljaj za sva čula: od pastrve i užine do janjetine i mlika

Njegov degustacijski jelovnik oduševio je Poljake. Bila je to eksplozija okusa. Uz varivo od koprive s taranom – prženim tijestom punjenim dimljenom pastrvom i basom, sljubio se Boškinac Grand cuvee, berbe 2021. Uz ličku užinu – kremu od graha, korabu, soljeno meso jelena i šumsko zelenje, servirao se Boškinac Reful, također iz 2021., a uz odličnu janjetinu s krumpirom i svježe ubranim motarom – koji je s mora također putovao u Varšavu – Boškinac Crni cuvee, berbe 2018. Za kraj sladoled od kiselog mlijeka, uštipak sa šljivovicom i bobičasto voće i, naravno, veliki pljesak za kreativnog chefa koji je dočarao ljepotu svih dijelova Ličko-senjske županije i priredio pravu gozbu.

Vrijeme je za Liku!

Poljacima su predstavljene i najveće atrakcije s jedne i s druge strane Velebita, od Nacionalnog parka Plitvička jezera, Memorijalnog centra Nikole Tesle, ličkih rijeka, Pećinskog parka Grabovača do Senja, Zavratnice, Novalje, atraktivnih plaža, Lunjskih maslinika…

„Baš sam nedavno bio u Boškincu. Oduševljen sam. Obalu ove destinacije dobro poznajem, a sada je red i na unutrašnjosti. Sve izgleda fantastično i privlačno. Želim doći. Vrijeme je za Liku“, prokomentirao Wojtek Tyluś, koji je zaljubljen u Hrvatsku i vodi putopisni blog Crolove.


Turizam

Prema istom istraživanju 62% navodi da izbjegava masovni turizam te bira manje poznate lokacije i prirodna okruženja.

Turizam

Decanter 2025 Winners Showcase by Vinistra potvrdio zvjezdani status na hrvatskoj vinskoj sceni. Srebrni i zlatni hrvatski vinari s ovogodišnjeg Decantera promovirali vina na...

Nekretnine

Podaci s portala Nekretnine.hr za svibanj 2025. pokazuju jasnu povezanost između turističke privlačnosti pojedinih hrvatskih destinacija i rasta cijena stambenih nekretnina.

Turizam

Kulturni turizam oduvijek je bio neizostavan dio hrvatske turističke ponude, ali i turističke ponude brojnih europskih i svjetskih zemalja pa stoga ne čudi interes...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.