Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Turistički Oskar za promotivni spot “Oda radosti”

Promotivni film “Oda radosti” Hrvatske turističke zajednice na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu dobio je prestižnu nagradu, poznatu i kao turistički oskar – “Das goldene Stadttor”.

Promotivni film "Oda radosti" Hrvatske turističke zajednice na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu dobio je prestižnu nagradu, poznatu i kao turistički oskar - "Das goldene Stadttor".

Taj se festival održava u sklopu najveće svjetske turističke burze ITB u Berlinu, a kako se doznaje od v.d. direktora Glavnog ureda HTZ-a Nike Bulića na natjecanje su bila prijavljena 92 filma iz 28 zemalja svijeta.

Bulić je u Berlinu primio nagradu u ime HTZ-a te naglasio kako je film dio promidžbene kampanje HTZ-a pod sloganom “Hrvatska – nova turistička zvijezda Europske unije”.

Ideju za taj film dala je istaknuta hrvatska čelistica Ana Rucner nakon što je snimka njezine izvedbe “Ode radosti” s Revijskim i Tamburaškim orkestrom HRT-a i ansamblom Lado polučila velik međunarodni uspjeh.

Film je, naglašava HTZ, spoj tradicionalnog i suvremenog, a prvenstveno je namijenjen prikazivanju na inozemnim tržištima te će dodatno afirmirati činjenicu da Hrvatska uskoro postaje 28. članica Europske unije. Ističe dojmljivom vizualizacijom bogatu hrvatsku kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu te brojne ljepote Hrvatske kroz nadahnutu glazbenu naraciju koju vodi čelistica Ana Rucner.

Priča o Lijepoj našoj počinje svitanjem na obali, ide od Dunava preko svih hrvatskih krajeva, ponovo do Jadrana, gdje “veliko finale ‘Ode radosti’ završava na morskoj pučini”. Značajnu ulogu u filmu imaju i žitelji svih krajeva Hrvatske, režirao ga je Hrvoje Hribar, a snimatelj je bio Mirko Pivčević.

U filmu koji traje ukupno 4,5 minute sudjeluju i Zagrebačka filharmonija, zbor “Ivan Goran Kovačić” te glazbenici na našim autentičnim narodnim instrumentima poput gajdi, sopila ili lijerice koje je snimio Stjepan Večković.

HINA

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.