Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Turizam budućnosti: međunarodni stručni skup ‘Termalna voda jučer, danas, sutra’

Zdravstveni turizam dio je turističke industrije, koji u svijetu najbrže raste, a procjenjuje se da je stopa njegovog rasta 20-ak posto godišnje.

Zdravstveni turizam dio je turističke industrije, koji u svijetu najbrže raste, a procjenjuje se da je stopa njegovog rasta 20-ak posto godišnje. Taj ogroman potencijal za gospodarski rast prepoznala je i Vlada RH koja je početkom godine, kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, vrijedan gotovo 57 milijuna eura, odlučila financirati pet kapitalnih projekata među kojima je i unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva – Varaždinske Toplice s potporom od 17,1 milijuna eura.

Tako su Varaždinske Toplice, mjesto poznato po najstarijim i najočuvanijim termalnim toplicama u Hrvatskoj, ali i kao europski centar antike, postale bogatije je za još jedan novi EU projekt, o kojem će biti govora i na Međunarodnom stručnom skupu ‘Termalna voda, jučer, danas, sutra’ u petak, 7. lipnja, u okviru Aquafesta 2024. Sudionici stručnog skupa su Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice, Melita Bartoš iz Daruvarskih toplica dok će o planovima za razvoj Toplica Lipik govoriti Anita Vondrak. Iztok Altbauer, direktor ‘Slovenian Spas Association’ otkrit će okupljenima iskustva slovenskih prirodnih lječilišta, a stručnu analizu o iskorištavanju geotermalne energije dat će Željka Sladović iz tvrtke Geoda.

Ulaz na stručni skup je besplatan i otvoren za javnost, a održava se na jedinstvenoj lokaciji rimske bazilike na arheološkom lokalitetu Aquae Iasae.

To je samo dio bogatog programa Aquafesta 2024. koji će se održavati od 7. do 9. lipnja u Varaždinskim Toplicama, uz organizaciju TZ-a Varaždinske Toplice i Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice te potporu Grada Varaždinske Toplice.

Nakon dnevnih aktivnosti uglavnom namijenjenih djeci, posjetitelje očekuje vrlo atraktivan večernji program. U petak navečer na arheološkom nalazištu zaplesat će na svili članovi grupe Traumatic Arts, a u subotu navečer od 20:15 na zasvirat će na dva instrumenta istovremeno vrsni jazz glazbenik, Zvjezdan Ružić i predstaviti svoj novi projekt Let’s disconnect together. Inače g. Ružić do sada je osvojio 5 Porina uz još šest nagrada Status za najboljeg jazz pijanistu, a ponosi se i bogatom diskografijom. Nakon njegovog nastupa slijedi show s vatrom grupe Traumatic Arts. Budući da je cijeli festival u antičkom duhu, u subotu posjetitelji imaju priliku sudjelovati na natjecanju pripreme ukusnih “rimskih kotlića” ili se pridružiti besplatnom razgledavanju od 15 ili 18.h.

Nedjelja je rezervirana za aktivnosti na svježem zraku – utrku Putevima Rimskih Legionara 3. Aquae Iassae trail. Utrka se održava na tri dionice, prva dionica CENTURIJA je 4 km i nije posebno zahtjevna, a pogodna je i za obitelji, druga dionica KOHORTA je 9,8 km, a najdulja LEGIJA je 20,8 km. Detalje  vezane uz prijavu na trail utrku po prekrasnim šumskim stazama pogledajte na: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2226

Više informacija https://www.facebook.com/varazdintoplice  


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.