Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Turneo izabran među Top 25 globalnih start-upova u turizmu

Izbor tvrtke Turneo na ovogodišnju prestižnu listu Hot 25 Travel Start-Ups od strane PhocusWire-a zaokružuje uspješnu godinu za ovu inovativnu platformu hrvatskih osnivača, koja hotelima omogućuje promociju, prodaju i upravljanje iskustvima na željenoj destinaciji.

Izbor tvrtke Turneo na ovogodišnju prestižnu listu Hot 25 Travel Start-Ups od strane PhocusWire-a zaokružuje uspješnu godinu za ovu inovativnu platformu hrvatskih osnivača, koja hotelima omogućuje promociju, prodaju i upravljanje iskustvima na željenoj destinaciji.

PhocusWire na godišnjoj razini bira najinovativnije tehnološke tvrtke u segmentu turizma te je do sada uspješno predvidio buduće divove industrije. Biti u društvu u kojem su se prošlih godina našli velikani poput “unicorna” TravelPerk-a te vodeća rješenja poput Frontdesk-a i GuestReady-a – velika je čast. Svima nam je zajednički fokus inovacija koja turizmu omogućuje da ispuni i nadmaši očekivanja putnika koja se stalno mijenjaju”, rekao je Matija Marijan, CEO Turnea povodom preuzimanja priznanja.

Putnici su danas sve više usredotočeni na iskustva, a sektor turizma se sve više okreće ispunjenju tih potreba. Postoji snažan trend prema iskustvenim putovanjima, što dovodi do povećanog pritiska na hotele i ostale pružatelje smještaja da svojim gostima ponude više od sobe. “Gosti prije svega traže iskustva, i žele ih moći rezervirati online, unaprijed, na jednostavan način. Ponuda izleta i aktivnosti putem letaka na štandovima uz recepciju drastično gubi na popularnosti, jer gosti sve više biraju destinaciju upravo zbog iskustava koje nudi te bukiraju iskustva unaprijed. Inovativni hoteli stoga shvaćaju da se radi o prodaji iskustva čitave destinacije”, pojašnjava Fran Kauzlarić, suosnivač Turnea.

U tome Turneo pokazuje impresivne rezultate, što je i dokazao suradnjom sa stotinama hotela na globalnoj razini – uključujući i vodeće domaće lance poput Maistre, Aminessa, Liburnije i Ilirije. Hoteli koji koriste Turneo, uz porast zadovoljstva gostiju i povećani prihod po sobi, vide i snažniju online prisutnost što dovodi do više direktnih bukinga smještaja. S implementacijom koja traje od nekoliko minuta za manje objekte, do tjedan dana za veće lance, Turneo nudi potpunu integraciju s postojećom web stranicom, automatiziranu prodaju i podršku, te uvid u mjesečnu analitiku prodanih tura, aktivnosti i iskustava.

U nedavno objavljenom dokumentu “Stvaranje nezaboravnih trenutaka: Savjeti vodećih hotela iskustvenog turizma”, (Crafting Unforgettable Moments – Lessons learned from hotels at the forefront of experiential hospitality) Turneo otkriva zašto su već najbolji u onome što rade – i zašto je industriji trebalo toliko vremena da riješi ovaj problem. Uz trendove koji oblikuju budućnost sektora, hoteli mogu dobiti praktične savjete o implementaciji rješenja temeljenih na iskustvu i učiti od nekih od najboljih primjera širom svijeta.

Prihvaćanje novih i inovativnih rješenja nije uvijek bila jača strana turističkog sektora, ali ovaj put moglo bi biti drugačije. S nedavnim najavama Marriott-a, Four Seasons-a, Meliá Hotela i drugih, jasno je da iskustveni turizam već ostavlja snažan trag na čitavi sektor. Za one koji žele ostati u igri, dodavanje iskustava može postati najbolji – ako ne i jedini – način izbjegavanja da postanu samo još jedan bezlični oglas na online pretraživačima”, zaključuje Marijan.

Turneo su osnovali 2022. godine Matija Marijan, prethodno Direktor u B2B odjelu Expedije, i Fran Kauzlarić, prethodno voditelja inovacija na Zračnoj luci u Bruxellesu


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.