Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Tvrtka Mars sudjelovala u projektu CO2MPENSATING BY PLANTING

Tvrtka Mars se pridružila novoj sezoni projekta CO2MPENSATING BY PLANTING u sklopu kojeg se pošumljavalo područje Perjasice u općini Barilović.

Tvrtka Mars se pridružila novoj sezoni projekta CO2MPENSATING BY PLANTING u sklopu kojeg se pošumljavalo područje Perjasice u općini Barilović. Na toj lokaciji je došlo do obolijevanja i sušenja postojeće crnogorice (ariš, smreka, bor), koju će sada zamijeniti sadnice hrasta lužnjaka. Sudjelovanjem u ovom jedinstvenom projektu tvrtka Mars posadila je 1000 sadnica hrasta lužnjaka čime je doprinijela neutralizaciji ugljičnog otiska.

Tvrtka Mars sudjelovanjem u projektu CO2MPENSATING BY PLANTING,  koji u Hrvatskoj i regiji organizira Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume i tvrtka HEARTH thinking&doing, nastavlja svoj plan djelovanja The Mars Net Zero Roadmap usmjeren na smanjivanje emisija za 50% do 2030. duž cijelog lanca vrijednosti, pa sve do nulte neto stope emisije stakleničkih plinova (GHG) do 2050. Inače, dio aktivnosti tvrtke Mars su između ostalog i akcije pošumljavanja, a sve s ciljem stvaranja održivije budućnosti te smanjenje emisije stakleničkih plinova u svim poslovima od farmi na kojima se uzgaja hrana za ljude i kućne ljubimce do veterinarskih klinika u kojima se brinu o kućnim ljubimcima.

„Ovaj jedinstveni projekt CO2MPENSATING BY PLANTING u skladu je s našim akcijskim planom The Mars Net Zero Roadmap. Iako se čini da je 2050. daleka budućnost, ne možemo i ne smijemo čekati, već moramo ulagati u naše poslovanje i postići stvarno smanjenje emisija i postaviti jasan put prema budućnosti“, izjavila je Vanja Vagić, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Mars za UBBAI regiju.

„Hvala Savezu izviđača Hrvatske, Hrvatskim šumama i tvrtki HEARTH thinking&doing na organizaciji i realizaciji ove hvalevrijedne akcije pošumljavanja na području Perjasice kao i volonterima koji su nam pomogli zasaditi sadnice hrasta lužnjaka“, zaključila je Vanja Vagić.

„Veliko hvala zaposlenicima tvrtke MARS koji su se pridružili ovom plemenitom projektu i osobno pomogli u sadnji novih stabala i obnovi naših šuma. Iskreno vjerujemo da svatko tko posadi barem jedno stablo ubuduće će se sigurno bolje odnositi prema prirodi, ali i prema drugim ljudima. Stoga nam je izuzetno drago da smo ovom prilikom, upravo uz pomoć tvrtke MARS te u suradnji s izviđačima, šumarima Hrvatskih šuma i učenicima i nastavnicima Gimnazije Velika Gorica, posadili više od 1000 novih stabala koja će u Perjasici tvoriti novu šumu. Ne kaže se slučajno da bez šuma ne bi bilo niti ljudi pa je upravo ovakav angažman volontera i naših partnera izrazito bitan kako bismo osigurali barem malo bolju i zeleniju budućnost“, izjavio je Dan Špicer iz Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator projekta CO2MPENSATING BY PLANTING.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.