Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

U Adris grupi s radom započeo treći naraštaj pripravnika

Treći naraštaj pripravnika odabranih u sklopu projekta Budućnost u Adrisu započeo je danas s radom u Adris grupi. Od ukupno 440 prijavljenih, odabrano je 17 najboljih kandidata koji će tijekom jednogodišnjeg plaćenog pripravničkog staža usavršavati svoje znanje pod mentorstvom Adrisovih stručnjaka. U ovom natječajnom ciklusu izdvojena su zanimanja na kojima počiva daljnji rast i razvoj kompanije, poput marikulture, prehrambene tehnologije, matematičkog modeliranja, prava, turističkog menadžmenta i marketinga. U skladu s obrazovnim profilima kandidata i potreba tvrtki u sastavu Adris grupe, troje kandidata nova će znanja stjecati na korporativnoj razini Adris grupe, dvoje će se zaposliti u Maistri, dok će se šestero pripravnika usavršavati u Croatia osiguranju. Šestero će kandidata svoja stručna znanja stjecati u Cromarisu.

Obraćajući se pripravnicima, predsjednik Uprave Adris grupe, mr. sc. Ante Vlahović je, uz ostalo,  rekao: „Adris grupa je oduvijek znala prepoznati mlade, obrazovane i pametne ljudi. To nas čini drukčijima. Prošli ste naporan selekcijski postupak i pokazali se najboljima. Pred vama je razdoblje dokazivanja, u kojem ćete imati priliku potvrditi i razviti svoja znanja. Siguran sam da ćete ubrzo usvojiti vrednote Adrisa i pridonositi našim zajedničkim uspjesima.“

Jedinstvena poslovna prilika koja se rijetko pruža mladim ljudima bez iskustva, privukla je i pripravnicu, diplomiranu psihologinju Jasminu Diković, koja će pripravnički staž odrađivati u Odjelu za istraživanje tržišta Croatia osiguranja: „Selekcijski proces bio je vrlo zahtjevan, ali korektan. Vjerujem da ću se tijekom pripravništva susresti s mnogobrojnim izazovima, ali i da ću kroz njih steći vrijedno iskustvo, znanje i priliku za osobni razvoj. Smatram kako ću nakon jednogodišnjeg pripravničkog staža u Adris grupi imati izvrsnu podlogu za daljnji razvoj u željenom području rada, stoga se izrazito veselim početku programa.“

„Kao magistar marikulture, svoju budućnost naravno vidim u Cromarisu koji prednjači u hrvatskoj marikulturi i uzgoju ribe. Očekujem kako ću tijekom godinu dana steći što više korisnog znanja i iskustva u struci, upoznati ljude koji mi mogu pomoći u daljnjem radu i napredovanju. Vjerujem i da ću svojim radom dati doprinos razvoju Cromarisa i Adris grupe u cjelini.“, izjavio je Alen Bajnoci, jedan od pripravnika, koji je završio diplomski studij marikulture na Sveučilištu u Dubrovniku.

Podsjetimo, između 440 prijavljenih kandidata različitih zvanja, koji su svoje školovanje završili na hrvatskim, ali i mnogobrojnim inozemnim fakultetima i poslijediplomskim studijima, na temelju vrlo strogog natječajnog postupka i testiranja koje su proveli ugledni hrvatski stručnjaci ljudskih potencijala, u završni krug izabrano je 17 najboljih kandidata. Plaćeni pripravnički staž u trajanju od godinu dana odvijat se kroz individualizirane programe  pa će na taj način kandidati imati mogućnost tijekom nekoliko godina od pripravnika postati novim i posve osposobljenim Adrisovim menadžerima i tehnolozima. Po završetku pripravničkog staža, najboljim pripravnicima nudi se stalno zaposlenje te kontinuirano stručno usavršavanje.

O programu Budućnost u Adrisu

Projekt Budućnost u Adrisu pokrenut 2010. godine u uvjetima visoke nezaposlenosti, osobito mladih ljudi, s dugoročnim ciljem poticanja pozitivnih promjena u hrvatskom društvu. Pružanjem prilike mladim i obrazovanim ljudima željnim izazova, Adris grupa nastavlja poticati i nagrađivati izvrsnost i rad, promicati znanje i odgovornost te ukupan gospodarski rast i razvoj Hrvatske. U dosadašnja dva natječajna ciklusa projekta Budućnost u Adrisu ukupno je 40 pripravnika bez prethodnog iskustva  dobilo prvo zaposlenje i priliku za napredovanje i usavršavanje. Njih 24 stalno je zaposleno te su već zauzeli odgovorne  pozicije u tvrtkama u  sastavu Adris grupe.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.