Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U godinu dana za trećinu manji broj zaposlenih u proizvodnji metala

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u kolovozu je bio manji za 0,6 posto u odnosu na srpanj, a na godišnjoj je razini, u odnosu na kolovoz prošle godine, manji za 5,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u kolovozu je bio manji za 0,6 posto u odnosu na srpanj, a na godišnjoj je razini, u odnosu na kolovoz prošle godine, manji za 5,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Po podacima DZS-a, ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do kolovoza ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za 1,2 posto.

Statistika zaposlenih osoba u industriji prema područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti pokazuje da je broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji u kolovozu u odnosu na srpanj manji za 0,7 posto, u rudarstvu i vađenju manji je za također 0,7 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji manji za 0,1 posto.

Na godišnjoj razini, u kolovozu ove u odnosu na kolovoz prošle godine, broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji, koja u strukturi ukupno zaposlenih u industriji ima najveći udio od 89,91 posto, pao je za 5,2 posto.

Nekoliko je djelatnosti unutar prerađivačke industrije koje bilježe izrazitiji pad broja zaposlenih na godišnjoj razini, primjerice u proizvodnji metala je broj zaposlenih u kolovozu ove u odnosu na kolovoz prošle godine smanjen za čak 30,3 posto, u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda za 19,8 posto, proizvodnji odjeće za 12,7 posto, itd.

U tek nekoliko djelatnosti unutar prerađivačke industrije statistika je u kolovozu ove u odnosu na kolovoz prošle godine registrirala rast broja zaposlenih, primjerice u proizvodnji namještaja rast za 1,4 posto, proizvodnji strojeva i uređaja za 2,3 posto, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka za 4,7 posto.

Po podacima DZS-a, broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju na godišnjoj je razini smanjen za 5,3 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,5 posto.

Statistički podaci o proizvodnosti rada u razdoblju od siječnja do kolovoza ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine pokazuju najveći pad proizvodnosti u rudarstvu i vađenju, za 12,8 posto. Proizvodnost rada u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji u osam je mjeseci ove u odnosu na isto lanjsko razdoblje pala za 3 posto, a u prerađivačkoj industriji za 0,2 posto.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.