Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

U Hrvatskoj otvorena nova visokotehnološka tvornica

Nova tvornica FACC projektirana je u bliskoj suradnji s Institutom Fraunhofer.

Nakon 10 mjeseci izgradnje, nova tvornica FACC 6 počela je s radom u prosincu 2021. U ovom novom postrojenju tvrtka proizvodi lake komponente za unutrašnjost kabina poslovnih mlažnjaka i putničkih zrakoplova.

U planu nova razvojna faza

Izvrsna infrastruktura, blizina Zagreba, visokoobrazovani stručnjaci, okolna sveučilišta s visokokvalificiranim specijalistima mnogovrsnih struka kao i izvanredna logistička povezanost sa sjedištem FACC-a i njegovim europskim kupcima, bili su među glavnim razlozima za odluku u korist proizvodnje kabinskih komponenti za poslovne mlažnjake i putničke zrakoplove u Jakovlju. “Nakon uspješnog početka s više od 170 zaposlenika, planiramo povećati radnu snagu tvornice na oko 600 zaposlenika u iduće četiri godine”, najavio je direktor Robert Machtlinger.

Suvremena greenfield tvornica

Nova tvornica FACC projektirana je u bliskoj suradnji s Institutom Fraunhofer. Cilj je bio izgraditi tvornicu prema najsuvremenijim aspektima industrijske proizvodnje. Mogućnost modularne dogradnje tvornice, uklopljene u postojeću konstrukciju, bila je temeljni preduvjet u dizajnu interijera i eksterijera.

Druga i treća faza, u kojima će se površina tvornice trostruko povećati, započet će odmah.

Činjenice o novoj tvornici u Hrvatskoj:

  • Ukupna vrijednost investicije (zemljište i prva faza izgradnje): oko 15 milijuna eura
  • Izgradnja suvremenog i učinkovitog postrojenja za proizvodnju kabinskih komponenti za poslovne mlažnjake i putničke zrakoplove
  • Najveća greenfield investicija izvan Austrije u povijesti FACC-a
  • Planirano povećanje radne snage sa 170 na 600 zaposlenika

Pročitajte još:

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.